Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση ενημέρωσης του Συλλόγου Κληρωθέντων Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλής με Βουλευτή Γρεβενών

Ο Σύλλογος Κληρωθέντων Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλής  σε συνεργασία με το Εργατικό κέντρο Ν. Γρεβενών , συναντήθηκε με το Βουλευτή ΝΔ Γρεβενών κ.Γιάτσο Ιωάννη  ,όπου τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που ανακύπτουν για τους δικαιούχους Εργατικής Κατοικίας στον οικισμό Κυρακαλής Γρεβενών  και του κατέθεσε το παρακάτω έγγραφο :

ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΤΗ

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 2008 με την Επωνυμία: <<Σύλλογος Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλής Νομού Γρεβενών>>.

 Αποτελείτε από 80 μέλη ,όσες είναι και οι κατοικίες που κληρώθηκαν τον Γεναρη του 2008. Η καθυστέρηση του έργου και της ολοκλήρωσης του εκείνη την εποχή μας οδήγησαν στο να οργανωθούμε ως δικαιούχοι κληρωθέντες των 80 αυτών σπιτιών και να ξεκινήσουμε έναν μακροχρόνιο αγώνα που έως σήμερα μετρά 16 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια ξεκινήσαμε μαζί με το  Εργατικό Κέντρο Γρεβενών    έναν μεγάλο   αγώνα , με αμέτρητες επισκέψεις , συναντήσεις , παρεμβάσεις στην Αθήνα στα γραφεία Υπουργών , Διοικητών οργανισμών , με επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα. Παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά μέσα , ραδιόφωνα , δελτία ειδήσεων και  εφημερίδες όλα αυτά τα χρόνια .

 Δώσαμε αγώνες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις , με όλους τους Βουλευτές , με όλους τους Τοπικούς Άρχοντες. Το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Προεκλογικές Υποσχέσεις , εξαγγελίες , κοροϊδία απέναντι στις 80 αυτές οικογένειες ,που μετεκλογικά  όλοι  ξεχνούσαν  και οι δικαιούχοι  να  μένουν  μόνο με την ελπίδα.

Θα έρθουμε στο σήμερα , όπου  μετά και από τον τρίτο Διαγωνισμό που έχει  γίνει ,δόθηκε το έργο της ολοκλήρωσης των κατοικιών σε έναν εργολάβο συντοπίτη μας ,που ξεκίνησε το έργο, με χρονοδιάγραμμα δυο περίπου ετών. 

Ευελπιστούμε και περιμένουμε επιτέλους να ολοκληρωθεί η κατασκευή του οικισμού μετά από 21 χρόνια όπου και ξεκίνησε το έργο.

Κύριε Βουλευτή ,οι προϋποθέσεις στους τότε  δικαιούχος αυτών των σπιτιών , ( 2007 έως το 2024 )έχουν αλλάξει. Σήμερα πολλοί δικαιούχοι χάνουν τα σπίτια μας σύμφωνα με τον Νόμο, ενώ τότε ήταν νόμιμα δικαιούχοι  .

Οι βασικές προϋποθέσεις που ήταν για τον κάθε έναν εργαζόμενο να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ , να είναι εργαζόμενος εν ενεργεία, να μην είναι άνεργος δηλαδή , να μην έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του σήμερα έχουν αλλάξει και έχουν διαφοροποιηθεί για τον καθένα που κληρώθηκε σπίτι το 2008.

 Χωρίς να είναι στην υπαιτιότητα κανενός από τους δικαιούχους όλα αυτά τα χρόνια που περιμέναμε να πάρουμε τα σπίτια μας έχουν ανατραπεί οι ζωές όλων μας.

 Πολλοί δικαιούχοι έχουν χάσει την δουλεία τους και είναι άνεργοι μετά και από την δεκαετή οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας και ιδιαίτερα τα Γρεβενά και η Δυτική Μακεδονία. Πολλοί δικαιούχοι έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα αναγκαζόμενοι να αναζητήσουν οποιαδήποτε μορφή εργασίας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο στην οικογένεια με αποτέλεσμα να κληρονομήσουμε ένα σπίτι στο χωριό το οποίο δεν χρησιμοποιείται για κύρια κατοικία με αποτέλεσμα να χάνουμε το σπίτι που κληρωθήκαμε. Επίσης αρκετοί που είναι δικαιούχοι  έχουν φύγει από την ζωή σήμερα μη ξέροντας τι θα γίνει με τους κληρονόμους .

Όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις συναντήσεις που έχουμε κάνει με τους αρμοδίους, επισημάναμε συνεχώς τα προβλήματα  που   θα δημιουργούνταν όταν και αν ολοκληρώνονταν ο οικισμός.

Ένα θέμα το οποίο και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την απόρριψη του μεγαλύτερου ποσοστού των αρχικών κληρωθέντων . Ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν κάνει αίτηση για να διεκδικήσουν ένα σπίτι ήταν 207 εργαζόμενοι.

Σήμερα με έναν έλεγχο που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε ως Σύλλογος διαπιστώνουμε ότι στο τέλος θα απορριφτεί το μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων κληρωθέντων και επιλαχόντων, για ένα από τους παραπάνω λόγους που σας προαναφέραμε.

Θα μείνουν κενά σπίτια χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για να δοθούν με κάποιον τρόπο σε κανέναν. Και έχουμε το παράδειγμα της Δεσκάτης   στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών που έγιναν πριν 30 χρόνια περίπου έχουν μείνει κενά 6 σπίτια και παραμένουν κενά έως σήμερα.

Για να μη μείνει κανένα σπίτι άδειο. Για να μην χάσει κανείς από τους αρχικούς κληρωθέντες το σπίτι του ζητάμε να σταματήσει ο έλεγχος στο 2008 όπως ήταν η ασφαλιστική και περιουσιακή κατάσταση του καθενός εκείνη την χρονιά που έγινε και η κλήρωση. Δεν φταίει κανείς από τους δικαιούχους αν το έργο καθυστέρησε και άργησε να ολοκληρωθεί. Δεν ευθύνεται κανείς από τους δικαιούχους αν έχασε την δουλεία του άλλαξε ασφαλιστικό φορέα η αν κληρονόμησε ένα σπίτι στο χωριό από τους δικούς του.

Ζητάμε την συμπαράσταση σας στο αίτημα μας αυτό. Ένα αίτημα που πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο . Θέλουμε να ολοκληρωθεί ο οικισμός και να μπούμε στα σπίτια μας που περιμένουμε να πάρουμε πάνω από 16 χρόνια. Κάναμε μια σειρά επαφών με όλους τους φορείς και όλοι μαζί να κάνουμε μια συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και την υπεύθυνη Υποδιοικήτρια ώστε να μεταφέρουμε το μεγάλο θέμα που θα προκύψει έγκαιρα πριν ολοκληρωθεί το έργο.

Σύλλογος Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών

Κυρακαλης Γρεβενών

και ζήτησε την συμπαράστασή του σε μελλοντικές  συναντήσεις για την λύση των προβλημάτων.

Ο βουλευτής αφού συζήτησε και κατανόησε  τα προβλήματα που ανακύπτουν ,υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του  να  κοινωνήσει το πρόβλημα   στους αρμόδιους  και να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν με την παρουσία του οι απαραίτητες συναντήσεις 

          Από  την Διοίκηση