Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών για την 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού.

Η 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού έλαβε τέλος, το βράδυ της Κυριακής 20 Αυγούστου.

👉Κάνοντας έναν απολογισμό, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

👏Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας και ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντινίδη και τους μανιταροφιλους Γρεβενών, οχι μόνο για την διοργάνωση της γιορτής αυτής αλλά και για την σημαντική προσφορά τους στον τόπο μας.

Έτσι, όσοι επισκέφθηκαν τα Γρεβενά στην 17η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, συναυλίες, ξυλογλυπτική, εκθέσεις και φυσικά να γευτούν διαφορά μανιταροεδέσματα πάντοτε με κεντρικό άξονα το μανιτάρι! 🔝Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η σημασία της ανάδειξης του Μανιταριού, του προϊόντος αυτου, με το οποίο μας προίκισε η φύση των Γρεβενών, είναι πολυδιάστατη, καθώς έχει όχι μόνο γαστρονομικό ενδιαφέρον, αλλά και τουριστικο, ερευνητικό και καλλιτεχνικό.

Οι φορείς των Γρεβενών, πρέπει να “εκμεταλλευτούν ” την γνώση αυτών των ανθρώπων, όπως του κ. Κωνσταντινίδη και να δημιουργήσουν στα Γρεβενά ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ, το οποίο θα συντονίζει και θα οργανώνει, εκτός από την προβολή του προϊόντος, παράλληλες δράσεις, όπως η συγκομιδή και διαλογή των μανιταριών, η φωτογραφία, η μαγειρική, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες, και κυρίως η έρευνα!!

Φανταστείτε, πόσα διαφορετικά είδη τουριστών, θα προσελκύσουμε στα Γρεβενά, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο.

Η ανάδειξη του πολιτισμού μας, με εξωστρέφεια, θα καταφέρει, να πάει τα ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. Πάντοτε με ουσιαστικές προτάσεις και σχεδιασμό.!!!!

Ιφιγένεια Στεργιούλα
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού
του Δήμου Γρεβενών