Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γρεβενών: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 2023

Με αφορμή στον πρόσφατο χαμό του 6χρονου συμπατριώτη μας, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.)
Παρά τις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. , κατά τη διάρκεια του γεγονότος αυτού, καταγράφηκε απόλυτα η υποβάθμιση και η απαξίωση του από αυτή. (Αποδείχτηκε πόσο σημαντική είναι η Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Βόρεια Ελλάδα που σήμερα δεν υπάρχει, καθώς και η αύξηση των υπαρχουσών παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ (σήμερα οκτώ για όλη τη Βόρεια Ελλάδα)).
Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών ήταν η μεταφορά του 6χρονου με ΕΚΑΒ στην Παιδιατρική Κλινική της Πάτρας. Και δυστυχώς εκεί αρχίζουνε τα εάν.
Σε ότι αφορά τον τόπο μας ας μην ξεχνάμε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την Δυτ. Μακεδονία (αλλαγή του υγειονομικού χάρτη, και μετατροπή του Νοσοκομείου Γρεβενων σε Κέντρο Υγείας).
Παράλληλα μαθαίνουμε πως στο Κ.Υ. Δεσκάτης η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί , απουσιάζει με αναρρωτική άδεια περίπου 8 μήνες χωρίς να είναι γνωστός ο χρόνος επανόδου της, με αποτέλεσμα ο παιδικός πληθυσμός της Δεσκάτης και των περιχώρων να αναζητά παιδίατρο είτε στο Νοσοκομείο Γρεβενών είτε στον ιδιωτικό τομέα. Να δοθεί άμεσα λύση (Να προκηρυχθεί άμεσα θέση επικουρικού γιατρού παιδιάτρου).
Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα της απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της Ν.Δ. , που με το Νόμο έκτρωμα, εκχωρεί την Δημόσια Υγεία στα μεγαλο-ιδιωτικά συμφέροντα.
Μόνη λύση : Η αποπομπή, στις επικείμενες εκλογές, της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία βλάπτει σοβαρά τα δημόσια αγαθά.
Δικαιοσύνη παντού.