Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γρεβενών: με αφορμή τα Αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων

Παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θέλαμε να απευθύνουμε  θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτατα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δική τους προσπάθεια, καθώς και των οικογενειών τους, ευοδώθηκε δίνοντας τους την ευκαιρία  να ξεκινήσουν μια νέα προσπάθεια με στόχο την περεταίρω μόρφωσή  τους και την απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων  με στόχο την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριου .

Σε ότι αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν πέτυχαν στον στόχο τους θα θέλαμε να τους τονίσουμε πως η πορεία μας στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο πάρα συνεχής προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας,  ότι δεν αποτελούν  κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή  τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε μια εξεταστική περίοδο τεσσάρων μαθημάτων κατά την οποία η πίεση και το άγχος περισσεύουν, και να μην ξεχνούν πως, κατά πως λέει και ο ποιητής,  «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα».

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην κάνουμε, για άλλη μια φορά, αναφορά  στο γεγονός ότι η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, από τη κυβέρνηση της Ν.Δ., στερεί από  δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες,   την είσοδό τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα οδηγεί, μέσω της ελλιπούς συμμετοχής στα προγράμματα σπουδών, στην υποβάθμιση της λειτουργίας  και στο σταδιακό κλείσιμο των  Περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Με την επιλογή αυτή της κυβέρνησης, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, σε εθνικό επίπεδο έχουμε :

  • 20.493 υποψήφιους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να υποβάλουν μηχανογραφικό, καθώς έμειναν εκτός επιλογών, και
  • 10.745 κενές θέσεις στα πανεπιστήμια μας.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον τόπο μας  έχουμε 171* κενές θέσεις στα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα των Γρεβενών, ενώ για το τρίτο καταργηθέν τμήμα  «άκρα του τάφου σιωπή». Σύμπτωση ??  

*Πηγή:Foititikanea.gr

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΑριθμός ΕισαχθέντωνΠοσοστό κάλυψηςΔιαθέσιμεςΚενές
Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης (Γρεβενά)15057,25 %262112
Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)21078,07 %26959

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ