Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι

Ακόμα μια καλοκαιρινή δράση φιλοξενήθηκε από τη βιβλιοθήκη μας στον χώρο του αναγνωστήριου αυτή την φορά. Τίτλος της «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι» με εμψυχωτή τον αρχαιολόγο Σωτήρη Ραπτόπουλο, που σκοπό είχε να παρακινήσει τους μικρούς συμμετέχοντες να πουν καλοκαίρι χωρίς να πουν καλοκαίρι! Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Ελευθερίας Τέγου που έδωσε επιπλέον χαρά στα παιδιά με τη ζωγραφική προσώπου με σχέδια από το καλοκαίρι!

Ο Σωτήρης τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και τους εισήγαγε στο θέμα με την ανάγνωση αποσπασμάτων από βιβλία της Άλκης και της Ζωρζ που περιέγραφαν τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες και δραστηριότητες! Τους παρουσίασε τετράδια και λευκώματα άλλων εποχών γραμμένα από παιδιά με καλλιγραφικό τρόπο.

Στη συνέχεια τους μοίρασε ποιήματα και πεζά κείμενα, που αναφέρονται στο υπέροχο καλοκαίρι της πατρίδας μας, σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, όπως ο Γ. Σεφέρης, ο Κ. Παλαμάς, ο Τ. Πατρίκιος, η Β. Δενδροπούλου, η Μ. Πλειώτη κ.α..

Η ανάγνωση των κειμένων έγινε παράλληλα με την προβολή ενόςpower-point, που το επιμελήθηκε με περισσή φροντίδα ο εμψυχωτής της δράσης μας! Φυσικά έμπνευση για αυτή την προβολή αποτέλεσε το Ελληνικό καλοκαίρι!

Όμορφες εικόνες από ακρογιάλια, από Κυκλαδονήσια, από τον γαλάζιο ουρανό, ελαιώνες, φεγγάρια, ηλιοβασιλέματα, πανηγύρια, σύννεφα με εντυπωσιακούς σχηματισμούς, καλοκαιρινά φαγητά και δροσιστικά ροφήματα κατέκλυσαν τη βιβλιοθήκη μας! Έτσι, είπαμε καλοκαίρι, χωρίς να πούμε τη λέξη κλειδί της δράσης μας!

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στα ερεθίσματα που τους έδωσε ο εμψυχωτής. Έγραψαν τα δικά τους ποιήματα και κείμενα, όπως « Το καλοκαιρινό όνειρο», «Παγωτό στην παραλία», « Γλυκό καλοκαιράκι» , που μας γέμισαν με καλοκαιρινές μυρωδιές, εικόνες και συναισθήματα!  Τα εικονογράφησαν, φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο και δημιούργησαν τα δικά τους καλοκαιρινά τετράδια επιστρατεύοντας τις καλλιγραφικές τους δεξιότητες!

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών και τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, που εδώ και χρόνια ανταποκρίνονται με προθυμία στο κάλεσμά μας, στηρίζουν τις δράσεις μας με συνέπεια και εργατικότητα προσφέροντας στα παιδιά γνώση και δημιουργική χαρά! Ευχαριστούμε την Ελευθερία Τέγου που με την εθελοντική της παρουσία έδωσε καλλιτεχνική πινελιά σε αυτή την προσπάθειά μας και φυσικά ευχαριστούμε και τη Λίτσα Μήττα που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη και μας έφερε σε επαφή με την Ελευθερία. Επίσης, για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε και την Καλλιόπη Παπαβασιλείου την πολύτιμη μικρή εθελόντριά μας που συμβάλλει στις δράσεις μας διευκολύνοντας το έργο μας!

#forEBEr    #KE