Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο γίγαντας του κόσμου”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Ο γίγαντας του κόσμου” στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας. Πρόκειται για ακόμα μια δράση ενταγμένη στον κύκλο των δράσεων μας για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση μικρών και μεγάλων, καθώς ο φιλόξενος χώρος μας πλημμύρισε από ενθουσιασμό.
Οι συντελεστές του βιβλίου, η κυρία Έλενα Ιβάν-Παπαδοπούλου που επιμελήθηκε τη συγγραφή και την εικονογράφηση του βιβλίου και ο κύριος Κωνσταντίνος Λάτσος που εμπνεύστηκε την ιστορία και είναι υπεύθυνος για την έκδοσή της, με χαρά υποδέχτηκαν το κοινό, για να μοιραστούν την ευφάνταστη ιστορία τους. Μία ιστορία που προβάλλει τον τόπο μας. Έγιναν συνοδοιπόροι μας σε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο. Ταξιδέψαμε μαζί τους σε χρόνους προϊστορικούς, τότε που στα Γρεβενά εκτείνονταν δάση τροπικά. Σε αυτά κυριαρχούσε ένα πλάσμα που ακόμα και σήμερα εξάπτει τη φαντασία μας, ο γιγάντιος mammut borson!
Η εικονογράφηση και ο έμμετρος λόγος του βιβλίου παρέχουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν για τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο που έχουν ανακαλυφθεί στο χωριό Μηλιά Γρεβενών. Οι χαυλιόδοντες αυτοί προέρχονται από τον μαστόδοντα είδους mammut borson, που ήταν χρώματος γκρι και δεν είχε τρίχωμα. Ήταν ένα μαμούθ διαφορετικό από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας!
Αρχικά, η προϊσταμένη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τους συντελεστές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους στόχους της βιβλιοθήκης και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
Την σκυτάλη πήρε η συγγραφέας που με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε την ιστορία της και στη συνέχεια συνομίλησε με τα παιδιά όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά κυρίως επικεντρώθηκε στο κεντρικό μήνυμα που προβάλλεται. Να μην χάνουμε την ελπίδα μας, να μην το βάζουμε κάτω, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να ονειρευόμαστε για την επίτευξη των στόχων μας. Όταν θέλουμε κάτι πολύ και κοπιάζουμε για αυτό το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει ανταμοιβή!
Στα παιδιά μοιράστηκαν ζωγραφιές με τον γίγαντα του κόσμου, το μαμούθ, που τις χρωμάτισαν με τις κηρομπογιές που τους έκαναν δώρο οι συντελεστές του βιβλίου, καθώς και σελιδοδείκτες. Όλα αυτά πλαστικοποιήθηκαν για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και να θυμίζουν στα παιδιά τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση.
Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν για ακόμα μία φορά στο κάλεσμά μας γεμίζοντας με χαρά και δημιουργική διάθεση τους χώρους της βιβλιοθήκης μας. Ευχαριστούμε την κυρία Έλενα Ιβάν-Παπαδοπούλου και τον κύριο Κωνσταντίνο Λάτσο για τη συνεργασία και τους ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο τους!

Οργάνωση εκδήλωσης: Θεολογία Ταρλατζή, Ευαγγελία Καραμπερίδου, Ελευθερία Ράσσιου, Χρήστος Λέτσιος.