Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Παίρνοντας αφορμή από την έναρξη των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές για επιτυχία στη διαδικασία αυτή, που στόχο έχει την εισαγωγή τους στα ανώτατα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και να έχουν τα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν στο έπακρο τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε να τους τονίσουμε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν μια σημαντική διαδικασία, αλλά δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία για εξέλιξη που θα έχουν στη ζωή τους. Η πορεία μας στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο πάρα συνεχής προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή τα αποτελέσματα της συμμετοχής σε μια εξεταστική περίοδο τεσσάρων μαθημάτων, κατά την οποία η πίεση και το άγχος περισσεύουν και να μην ξεχνούν πως κατά πως λέει και ο ποιητής, «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα».

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην κάνουμε, για άλλη μια φορά, αναφορά στο γεγονός ότι η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, από την κυβέρνηση της Ν.Δ., στερεί από δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες   την είσοδό τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί, μέσω της ελλιπούς συμμετοχής στα προγράμματα σπουδών, στην υποβάθμιση της λειτουργίας και στο σταδιακό κλείσιμο των  Περιφερειακών Πανεπιστημίων.  Ειδικότερα σε ότι αφορά τον τόπο μας, 459 θέσεις μείναν κενές στα δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα των Γρεβενών για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.  

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.    ΓΡΕΒΕΝΩΝ