Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

συμπλευση

Euromedica

euromedica ygeia

vandal

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών Ιωάννη Τσακνάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων

26 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων

 

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η πρόληψη, η ενημέρωση και η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται από κάθε μορφή εξάρτησης είναι ευθύνη όλων μας.

 

Οι εξαρτήσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορούν να αγγίξουν κάθε οικογένεια, κάθε ηλικία και κάθε κοινωνική ομάδα. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, η κοινωνία μας οφείλει να απαντά με γνώση, συνεργασία, αλληλεγγύη και ελπίδα. Η πρόληψη παραμένει το πιο ισχυρό μας όπλο, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση και η υποστήριξη μπορούν να αλλάξουν ζωές.

 

Ως Περιφέρεια στεκόμαστε διαρκώς δίπλα στις δομές πρόληψης, στους επιστήμονες, στους εθελοντές και σε όλους όσοι καθημερινά εργάζονται για να δώσουν διέξοδο, δύναμη και προοπτική στους συμπολίτες μας. Επενδύουμε σε δράσεις που καλλιεργούν αξίες, ενισχύουν τους νέους ανθρώπους και δημιουργούν μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερες εξαρτήσεις.

 

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, σας καλώ να στηρίξουμε όλοι μαζί την εκδήλωση «Τα θαύματα δεν είναι σπάνια», που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και το Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών Ορίζοντες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia. Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην πρόληψη, την ελπίδα και τη δύναμη του ανθρώπου να ξεπερνά τις δυσκολίες, με τη συμμετοχή της σπουδαίας συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 20:30, στο Υπαίθριο Θέατρο Καστράκι, για να ενώσουμε τη φωνή μας στο μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές και ότι, πράγματι, τα θαύματα δεν είναι σπάνια.

 

Η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί τα μεγαλύτερα θαύματα γεννιούνται όταν μια κοινωνία επιλέγει τη ζωή, την αλληλεγγύη και την ελπίδα.

 

Δείτε ακόμα