Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κάλεσμα Αγροτικού Συλλόγου

  Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί σε γενική συνέλευση την Παρασκευή 12  Ιανουάριου στην αίθουσα του δημαρχείου στις 12:00 το μεσημέρι όλους τους αγρότες/κτηνοτρόφους προκειμένου να καθοριστεί η δράση  απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθώς βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες, τις συνεχιζόμενες αυξήσεις του κόστους παραγωγής ,των μεγάλων περικοπών της νέας ΚΑΠ στη βασική ενίσχυση ,τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης και πολλών άλλων προβλημάτων.

Δεν πρέπει να λείπει κάνεις ,να συντονίσουμε τα βήματα μας για την οργάνωση του αγώνα ώστε να μείνουμε στα χωράφια μας , στα χωριά μας, και στην παραγωγή. 

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

— Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

— ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Δείτε ακόμα

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ