Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΡΕΒΕΝΑ: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτοκτηνοτρόφων (VIDEO ΦΩΤΟ)

Στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών παραμένουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής, ως ένδειξη της αποφασιστικότητάς τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μετά από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Γρεβενών, σήμερα, Δευτέρα 15 Γενάρη,  βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Γρεβενών.

Αντιδρούν στο υψηλό κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με πανάκριβο ρεύμα και πετρέλαιο, εφόδια και φυτοφάρμακα.

Η μηχανοκίνητη πορεία πριν καταλήξει στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών πέρασε από το Δημαρχείο της πόλης, όπου ο ΑΣ Γρεβενών κατέθεσε τα αιτήματα στα οποία κατέληξε η Γενική τους Συνέλευσης, που έγινε τη Παρασκευή.

Με την λήξη της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνέλευση, όπου αποφασίστηκε να παραμείνουν τα τρακτέρ έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, σε συντονισμό με άλλους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

 Τα αιτήματα των βιοπαλαιστών παραγωγών

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

— Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

— ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

— Να δοθούν στο σύνολό τους οι επιδοτήσεις χωρίς περικοπές σε όλους τους αγρότες

— Να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης όσοι έχουν κάνει αίτηση

— Να ενταχθούν οι καλλιέργειες λεβάντας στα βιολογικά.

ΠΗΓΗ:www.902.gr

Δείτε ακόμα