Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γιατί κάνουμε παρελάσεις;

Κατά την παρέλαση οι μαθητές, τα σωματεία, οι αντιπροσωπείες,  αποδίδουν τιμή στους νεκρούς της Ελλάδας, σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για το ύψιστο αγαθό, την Ελευθερία.

Η παρέλαση δεν είναι απλά μία τυπική και βαρετή πορεία μερικών δεκάδων μέτρων. Αντίθετα είναι κάτι πολύ ανώτερο και συναισθηματικό. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής της νέας γενιάς προς τους προγόνους μας που πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Είναι ο τρόπος μας να πούμε ευχαριστώ σε όλους όσους πολέμησαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος. Για λίγα μέτρα, ακολουθούμε συμβολικά την πορεία τους προς τον αγώνα για την ελευθερία. Αυτή η συμβολική αναπαράσταση, γίνεται προς τιμήν και ανάμνηση του συγκεκριμένου ιστορικού γεγονότος και αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής και το ευχαριστώ μας σε όλους όσους αγωνίστηκαν και δεν βρίσκονται εδώ μαζί μας για να τους εκφράσουμε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη μας για τις θυσίες τους.

Με την παρέλαση λοιπόν δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να τιμούμε τους προγόνους μας που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. 

Τιμή και μνήμη σε κείνους που αντιστάθηκαν στην υποδούλωση.

Για αυτό κάνουμε παρέλαση

-Βασίλης Τσεπίδης-

Δείτε ακόμα