Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Eσπερίδα με θέμα: “Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό” .

Την Τετάρτη 18.10.2023 και ώρα 17:00 μ.μ. η αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών φιλοξενεί μία ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα:

«Αλκοόλ. Πρόληψη και Παρεμβάσεις στο νεανικό πληθυσμό»,

η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του ΟΚΑΝΑ με τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία αποτελούνται από τους, «Ορίζοντες» Π.Ε. Γρεβενών, «Ορίζοντες Π.Ε. Κοζάνης, «Διέξοδος» Π.Ε. Καστοριάς και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Φλώρινας. Η εν λόγω εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης» στο Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» με MIS 5045605.

Το επιστημονικό περιεχόμενο της εκδήλωσης αποτελείται από δύο μέρη.

                Το πρώτο μέρος θα φιλοξενήσει στοιχεία από την τελευταία έρευνα του ΕSPAD 2019, του ΕΠΙΨΥ, τα οποία οδήγησαν στην αναγκαιότητα της διεξαγωγής της εν λόγω εσπερίδας και θα συμπεριλαμβάνει τις εξής θεματικές:

  • παρεμβάσεις για την πρόληψη της χρήσης του αλκοόλ στην εφηβεία,  
  • χρήση αλκοόλ και οικογένεια,
  • τήρηση του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με το αλκοόλ και τον ανήλικο πληθυσμό από την πλευρά της αστυνομίας.

Στο δεύτερο μέρος, τα Κέντρα Πρόληψης της Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας θα αναπτύξουν τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους αναφορικά με το αλκοόλ και τους εμπλεκόμενους πληθυσμούς ενώ η εκδήλωση θα κλείσει δίνοντας χώρο για την ανάπτυξη συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων.