συμπλευση

Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

vandal

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών στην έκθεση «Τα Γρεβενά στο Σύνταγμα»

Από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2025, η καρδιά της Πίνδου χτυπά  στο κέντρο της Αθήνας, με την έκθεση «Τα Γρεβενά στο Σύνταγμα».

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Ιωάννης Τσακνάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στον σταθμό του μετρό “Σύνταγμα”, όπου έχει στηθεί η εν λόγω έκθεση, η οποία φιλοξενεί τοπικά προϊόντα, πολιτιστικά στοιχεία, αλλά και προτάσεις προβολής των Γρεβενών ως τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Τσακνάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και εκθέτες, να ενημερωθεί για τις προσπάθειες προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου – όπως τα φυσικά τοπία, η γαστρονομία, η παράδοση – και να επισημάνει τη σημασία που έχει για την Περιφερειακή Ενότητα η αναγνώριση και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και εκτός.

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να φέρει στην επικαιρότητα το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των Γρεβενών, με έμφαση σε στοιχεία όπως οι παραδοσιακές τέχνες, τα γεύματα με ντόπιες πρώτες ύλες και τα σημεία φυσικού κάλλους. Επιπλέον, η έκθεση λειτουργεί ως πλατφόρμα δικτύωσης για επιχειρηματίες, φορείς και τουριστικούς επαγγελματίες του τόπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η στήριξη από την Περιφέρεια και από τους τοπικούς φορείς είναι κρίσιμη, ώστε οι εκδηλώσεις αυτού του είδους να μην παραμένουν μόνο συμβολικές, αλλά να έχουν συνέχεια και να ενισχύουν πραγματικά την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

Δείτε ακόμα