Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΛΜΕ Τρικάλων: Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς το ΔΣ της ΕΛΜΕ Γρεβενών..

-Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α: ΑΓΩΝΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα αλλά και την περιοχή μας τα Τρίκαλα, άφησαν πίσω τους ανείπωτες καταστροφές.
Περιοχές όπως
η Φαρκαδόνα, τα Μεγ. Καλύβια, η Αγ. Κυριακή, το Γλίνος, η Πατουλιά, το Φλαμούλι, το Βαλομάνδρι, η Φωτάδα, ο Παραπόταμος και το Δενδροχώρι είναι περιοχές των Τρικάλων που σήμερα, 16 ημέρες μετά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Οι κόποι και οι περιουσίες εκατοντάδων οικογενειών χάθηκαν κάτω από το νερό αφήνοντάς τους άστεγους, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά ζητήματα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης, απουσία του κρατικού μηχανισμού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων άμεσα με την υπ. αριθμ. 61/12-9-2023 απόφαση ανέλαβε ενεργό ρόλο στη συγκέντρωση οικονομικής ή άλλης βοήθειας που θα διατεθεί για την ανακούφιση των άμεσων προβλημάτων διαβίωσης των πλημμυροπαθών μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
ΔΣ της ΕΛΜΕ Γρεβενών, ανταποκρινόμενο άμεσα στο κάλεσμα, πρώτο από όλους, πήρε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς με τη συμμετοχή καθηγητών, μαθητών και των οικογενειών τους από όλα τα σχολεία των Γρεβενών. Η σημαντική αυτή πράξη αλληλεγγύης του λαού των Γρεβενών προς τους πλημμυροπαθείς της περιοχής μας είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό των 1450€ αλλά και σημαντική υλική βοήθεια, η οποία στάλθηκε στην ΕΛΜΕ Τρικάλων ως εξής:
Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τα σχολεία των Γρεβενών στάλθηκε το Σάββατο 16/9 με το ΚΤΕΛ Γρεβενών-Τρικάλων, χωρίς έξοδα μεταφοράς και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Η βοήθεια από το Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους Ευαγγελία Αθανασίου και Δημοσθένη Κατσίμπα που υπηρετούν στο Καρπερό και διαμένουν στα Τρίκαλα και παραδόθηκε επίσης το Σάββατο 19/6.
Ενώ τέλος η βοήθεια από το Γυμνάσιο και Λύκειο Δεσκάτης στάλθηκε με αυτοκίνητο του Δήμου Δεσκάτης, μετά από αίτημα των Δ/ντριών του Γυμνασίου, κ. Κουζούπη και του Λυκείου, κ. Σωτήρη την Τετάρτη 20/9.
Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Γρεβενών, τους/τις συναδέλφους μας στα σχολεία, τους μαθητές και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που στήριξαν και υλοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία. Και βέβαια όλους τους υπόλοιπους φορείς που βοήθησαν για τη μεταφορά της βοήθειας στα Τρίκαλα, ΚΤΕΛ και Δήμο Δεσκάτης.
Η υλική βοήθεια που παραλάβαμε το πρωί του Σαββάτου μοιράστηκε εξ ολοκλήρου την ίδια ημέρα στην Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών Μεγ. Καλυβίων και στον Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας για τις άμεσες ανάγκες των πλημμυροπαθών. Η βοήθεια από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δεσκάτης και η οικονομική βοήθεια θα μοιραστεί στοχευμένα σε οικογένειες πλημμυροπαθών μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως έχουν καταγραφεί από τους Δ/ντές των σχολείων.
Η αλληλεγγύη όλων μας και η δράση των συνδικάτων μπορεί να συμβάλει για μία ακόμα φορά στην ανακούφιση των θυμάτων των καταστροφών.
Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α: ΑΓΩΝΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ