Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Έγκριση του Διαπιστευμένου Σχεδίου Erasmus της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

Ένα Εκπαιδευτικό Ταξίδι με προορισμό το Αύριο!

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έγκριση της αίτησης της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών για πραγματοποίηση προγραμμάτων Erasmus, διάρκειας 5 ετών, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εξαιρετική είδηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας και την ενίσχυση της κοινότητάς μας. 

Η Διεύθυνσή μας αναλαμβάνει τον συντονισμό της Κοινοπραξίας που θα περιλαμβάνει την Α/θμια Δ/νση Φλώρινας, σχολικές μονάδες των Γρεβενών και της Φλώρινας. Η συνεργασία μας με τα σχολεία του γειτονικού νομού, θα ενδυναμώσει το εκπαιδευτικό δίκτυο της περιοχής και θα ενθαρρύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών.

Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες των νομών μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές κινητικότητες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, με σκοπό να αναπτύξουν απαραίτητες δεξιότητες στην κοινωνία του αύριο και να αποκτήσουν εφόδια που θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη πορεία τους σε έναν γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο.

Οι άξονες του προγράμματος περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση πρακτικών συμπερίληψης στην εκπαίδευση και προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών, στοχεύοντας στην βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προωθώντας παράλληλα τη διαπολιτισμική κατανόηση.

“Ανοίγονται νέες ευκαιρίες για τα σχολεία μας καθώς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική εμπειρία.” δήλωσε ο κ. Ιωάννης Σούλιος,  Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών.

Ευχόμαστε καλή αρχή σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα για τα σχολεία μας και την τοπική κοινωνία στο σύνολο της.

Δείτε ακόμα