Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ε.Λιακούλη: «Σε “αποσύνθεση” το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης Γρεβενών, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύοντας στη Βουλή τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαν την Κυριακή 19η Μαρτίου οι κάτοικοι, καταγγέλλοντας ότι το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει ούτε καν ασθενοφόρο, ενώ απαράδεκτη είναι η υποστελέχωσή του, καθώς βάσει δημοσιευμάτων λειτουργεί για μήνες με δύο παθολόγους, στερούμενο κρίσιμων ειδικοτήτων, μη διαθέτοντας ούτε καν παιδίατρο.

«Η κυβερνητική αδιαφορία έχει αφήσει και στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, το τραγικό αποτύπωμά της. Έλλειψη ασθενοφόρου και τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, προκαλούν ευλόγως αγωνία στην τοπική κοινωνία, με τους κατοίκους να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το υγειονομικό αύριο του Τόπου τους», τονίζει η Ευαγγελία Λιακούλη.

Επιπλέον, στην Ερώτηση υπογραμμίζεται πως «στην πράξη το εν λόγω Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί, όχι μόνο το Δήμο Δεσκάτης, αλλά και όμορους Δήμους, ενώ δέχεται ασθενείς από τις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης και Λάρισας. Η “αποσύνθεση” του Κέντρου Υγείας θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία στην ευρύτερη περιοχή, με τους συμπολίτες μας να ανησυχούν για τη ζωή τους, λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για συγκοινωνιακά απομονωμένη περιοχή, η οποία απέχει σημαντικά από δομή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την έγκαιρη περίθαλψη επειγόντων περιστατικών νοσηλείας».

«Ο ρόλος του Ε.Σ.Υ., που θεμελίωσε το ΠΑΣΟΚ, είναι καθοριστικός για την ποιότητα ζωής του Ελληνικού Λαού, ιδίως για τους ευάλωτους και μη προνομιούχους. Η Υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό, την ποιότητα του οποίου οφείλει να διασφαλίζει το Κράτος.  Τα πεπραγμένα της της Ν.Δ. “γέρνουν” μονόπλευρα υπέρ του Ιδιωτικού Τομέα και χαρακτηρίζονται από υποβάθμιση και εγκατάλειψη των Δημόσιων Δομών Υγείας, με την υποστελέχωση και την έλλειψη αναγκαίων μέσων και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού να ταλανίζουν τους πολίτες», επισημαίνει η Ε. Λιακούλη.

Υπενθυμίζοντας ότι «για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας, αναλόγως του εάν ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στην περιφέρεια», η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας, ζητά από την Κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για:

– Τους λόγους που, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δεν διαθέτει ασθενοφόρο και είναι άκρως υποστελεχωμένο.

– Τις ενέργειες, ώστε να αποκτήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας ασθενοφόρο.

– Την πλήρη στελέχωσή του και πότε ακριβώς θα διαθέτει όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

– Την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή και τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας κατοίκων και επισκεπτών.