Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δράση ενημέρωσης από το ΕΚΑΒ στους Μαθητές του Λυκείου Καρπερού 2024

Είχαμε σήμερα Παρασκευή 19/01/2024 την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπερού τους κυρίους Καραγιάννη Κώστα και Τότσικα Γιάννη, εκπαιδευτές-διασώστες του ΕΚΑΒ Κοζάνης, οι οποίοι πραγματοποίησαν παρέμβαση εκπαίδευσης και πρόληψης στα σχολεία μας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου του Λυκείου Καρπερού  στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που πραγματοποιείται στο Λύκειο Καρπερού για τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ με συντονιστή τον Δ/ντή του Λυκείου κ. Νασιόπουλο Απόστολο

 Μας μίλησαν σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι να αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα ενέπλεξαν με ενεργητικό τρόπο μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, εκπαιδεύοντας τους στην μέθοδο ΚΑΡΠΑ. Στο τέλος οι μαθητές/τριες μας εξοικειώθηκαν με τον εξοπλισμό ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ παρακολουθώντας ενεργά την παρουσίαση των εκπαιδευτών – διασωστών. Η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών-τριων ήταν καθολική και δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να δοκιμάσουν την τεχνική ΚΑΡΠΑ στην εκπαιδευτική κούκλα. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ότι η «Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» είναι απολύτως απαραίτητη σήμερα όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας. Η ενημέρωση τελείωσε με τις ευχαριστίες του Δ/ντή του Λυκείου κ. Νασιόπουλου Αποστόλου προς το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα στους δύο Γρεβενιώτες διασώστες, για την ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν και γονείς των μαθητών όπως και η νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δεσκάτης κ. Μανισιώτη Σοφία.

Σταθερός προσανατολισμός της Διοίκησης του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων είναι η εκπαίδευση-ενημέρωση των μαθητών/τριων μας και η πρόσκτηση δεξιοτήτων που μπορούν να σώσουν ζωές!

Εμείς μπορούμε να κάνουμε μόνο την ευχή: αχρείαστες να είναι!!!

Δείτε ακόμα