Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 21η Μαρτίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τονίστηκε η σημασία των δασικών οικοσυστημάτων στη καταπολέμηση της κλιματικής κρίσηςαλλά και ο κίνδυνο υποβάθμισής τους.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της κοινωνίας για την προστασία των δασών και η σημασία τους για το περιβάλλον και τη ζωή.

Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία από την ακριτική Φλώρινα μέχρι τις Περιφερειακές Ενότητας Πρέβεζας και Άρτας ήταν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία του δάσους, δενδροφυτεύσεις δασικών ειδών και καλλωπιστικών θάμνων και διανομή δενδρυλλίων και φυλλαδίων.Κατά τις δράσεις τονίστηκε ιδιαίτερα ο καθοριστικός ρόλοςτης Δασικής Υπηρεσίας στην προστασία των δασών και στην αειφόρο διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, τον Δήμο Βοΐου, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Μανιάκων και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δάσος και το περιβάλλοναλλά & τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας για τη διάθεση των δασικών φυτών .

Η Προϊσταμένη

Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής

Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ                         

ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

Δείτε ακόμα