Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Δημος Δεσκάτης: Ψήφισμα για το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

Με την υπ. αριθμ. 2/2023 ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης, σε έκτακτη, διά περιφοράς συνεδρίασή του, στις 11-1-2023, αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να υποβαθμίσει το κέντρο νεοσυλλέκτων Γρεβενών σε απλό στρατόπεδο.

                                    ΨΗΦΙΣΜΑ

          ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

       Όπως πληροφορηθήκαμε, στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης,  είναι η υποβάθμιση του στρατοπέδου των Γρεβενών και η μετατροπή του, από κέντρο νεοσυλλέκτων,  σε απλό στρατόπεδο.

    Η  απόφαση αυτή,  μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, δεδομένου ότι  το κέντρο νεοσυλλέκτων όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του στα Γρεβενά, απέφερε πάρα πολλά στη Γρεβενιώτικη κοινωνία, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και σε άλλους τομείς.  Η υποβάθμισή του, θα αποφέρει σημαντικότατο πλήγμα στην κοινωνία των Γρεβενών, ιδίως στις συναφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων αλλά  και γενικότερα στην τοπική οικονομία. 

     Έρχεται μάλιστα, η απόφαση αυτή σε μία χρονική στιγμή, που το δημογραφικό πρόβλημα της πόλης των Γρεβενών, αλλά και του Νομού Γρεβενών, αποτυπώνεται  εντονότερο από κάθε άλλη περιοχή, στα προσφάτως δημοσιευθέντα στοιχεία της  απογραφής του έτους 2021.   

    Αλλά και σε μία χρονική στιγμή όπου η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών εξαιρείται από σημαντικές ενισχύσεις από το Πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας και δεν είδε κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο να εκτελείται τα τελευταία χρόνια.

    Αντίθετα,  έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια σωρεία όμοιων αποφάσεων που στερούν από τα Γρεβενά κάθε προοπτική ανάκαμψης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας, όπως το κλείσιμο της σχολής αστυφυλάκων, το κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλπ.

     Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, δεν βοηθούν την ύπαιθρο, που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης αυτής της χώρας, επιφέρουν μαρασμό, οδηγούν τους νέους της επαρχίας σε μετανάστευση [είτε εσωτερική είτε στο  εξωτερικό],  δεν κινούνται στα πλαίσια της αντικειμενικότητας, αλλά της μεροληψίας και το κυριότερο λαμβάνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών που θα έπρεπε να έχουν και τον πρώτο λόγο στη λήψη των.

    Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τους υπεύθυνους του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης  για την απόφασή τους  αυτή   και    ζητούμε  την άμεση ανάκλησή της.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου