Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«μπαίνω στα παπούτσια σου..» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ένα πολύ δημιουργικό και συγκινητικό τετραήμερο βιωματικών δράσεων με θέμα: «μπαίνω στα παπούτσια σου..» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ολοκληρώθηκε με μηνύματα συνεργασίας, αλληλεγγύης και ελπίδας να περάσουμε από την αποδοχή της αναπηρίας στην υπέρβαση των διακρίσεων, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ισότιμο. Και αυτά αναδύθηκαν από την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών μας και των δασκάλων τους σε δράσεις και δημιουργίες που έλαβαν χώρα στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» και στα Γυμνάσια των Γρεβενών.

Αποτυπώθηκαν οι σκέψεις τους σε εικαστικά έργα τα οποία φιλοξενήθηκαν στους χώρους της αίθουσας και ενθουσίασε το ενδιαφέρον τους να εμπλακούν, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν και να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες, βιώνοντας για λίγο τις σημαντικές δυσκολίες της καθημερινότητας των αναπήρων, με την υποστήριξη και την παρώθηση των μελών του ΚΕΔΑΣΥ. Κατά την αναχώρησή τους, μαζί με τα ευχάριστα συναισθήματα, με τραγούδια και χαιρετισμούς στη νοηματική γλώσσα, τη γνωριμία τους με τη γραφή braille, τη γνωριμία τους με διάφορες μορφές αναπηρίας, τη γνωριμία τους με παραολυμπιακά αθλήματα, πήραν μαζί τους ενθύμια και κέρασμα για τη συμμετοχή τους στο αφιέρωμα.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως με συνέργειες και συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε όμορφα και σημαντικά πράγματα. Γι΄αυτό και οι θερμές ευχαριστίες μας έχει πολλούς αποδέκτες. Στήριξαν αυτή την εκδήλωση η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο Δήμος Γρεβενών, το Κ.Τ.Ε.Λ. Γρεβενών, τα Μ.Μ.Ε. greveniotis.gr και grevenapress.gr, ο Βαρβάτος Ευ. Νικόλαος, που φιλοτέχνησε την αφίσα μας, ο Βλαχόπουλος Γ. Φώτης που δημιούργησε το λογότυπο του ΚΕΔΑΣΥ, η κάβα ποτών Στεφούλη για χορηγία νερού. Στους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που μας χάρισαν τις δημιουργίες τους και σε αυτούς που συμμετείχαν βιωματικά, πολλά συγχαρητήρια!!!
Ιδιαιτέρως, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου του ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ, οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία, δημιουργική φαντασία και αυθεντικό ενδιαφέρον, κατάφεραν να στήσουν μια τόσο ενδιαφέρουσα, κατά ομολογία όλων, θεματολογία που κέντρισε το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και πολιτών που επισκέφτηκαν το χώρο.

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Άννα Κορέλλα