Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Απολογισμός της Έκθεσης Φωτογραφίας του Γεωργίου Πούπη

Πάντοτε, όταν κλείνει μία Έκθεση, γίνεται ένας άτυπος απολογισμός, για να αντιληφθούν οι διοργανωτές, αν άξιζε ο κόπος. Τώρα που η Έκθεση Φωτογραφίας του γρεβενιώτη φωτογράφου Γιώργου Πούπη με τίτλο: “Ύψωσις. Ο Σταυρός στην γη του Αγίου Όρους” έλαβε τέλος και η αυλαία έκλεισε μπορούμε να πούμε πως η Έκθεση είχε όφελος γιατί:

Συνεχίστηκε και ενισχύθηκε η αγαστή συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία που φέτος μας τίμησε με τον Αντιπρόεδρο της κ. Β. Γάκη.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι τοπικές αρχές σύσσωμες.

Με την Έκθεση τιμήθηκε ένας διακεκριμένος γρεβενιώτης, έστω και μετά τον θάνατό του.

Για περισσότερο από τρεις εβδομάδες το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Γρεβενών, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου μας κ. Δαβίδ, είχε μεταμορφωθεί σε χώρο εκθεσιακό, για να περιηγηθούν οι συντοπίτες μας ένα νοερό ταξίδι στην γη του Αγίου Όρους.

Περισσότερο είχαν την ευκαιρία 500 περίπου παιδιά των σχολείων μας να απολαύσουν τις φωτογραφίες και μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα να προσεγγίσουν το θέμα και να εισπράξουν τα μέγιστα από μία τέτοια έκθεση.

Συμμετοχή, συνεργασία, έκπληξη, χαρά και ιλαρότητα ήταν τα κύρια στοιχεία που έλαβαν, σύμφωνα και με τις εντυπώσεις τους, όλα τα παιδιά.

Σίγουρα θα μπορούσαν να έρθουν άλλα τόσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης.

Τελικά και με απλά λόγια, ο απολογισμός της έκθεσης μόνο θετικός μπορεί να είναι και αυτό δείχνει την δίψα της τοπικής μικρής κοινωνίας μας για θέματα πολιτισμού αλλά την και την ανάγκη να επενδύσουμε τα παιδιά μας με ισχυρό και υγιή πολιτισμό.

Δείτε ακόμα