Απάντηση προέδρου Τ.Κ. Μηλιάς στον κ.Ταταρίδη
Κύριε Ταταρίδη,
Αρχικά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνω ότι και τα δύο ζεύγη από τους μαστόδοντες βρέθηκαν αποκλειστικά και μόνο στην κτηματική περιοχή της Μηλιάς, καθώς και τα περισσότερα ευρήματα που υπάρχουν στην έκθεση του μουσείου που ανήκουν σε διάφορα ζώα της τότε πανίδας όπως ρινόκερος, γαζέλα, αγριόχοιρος, ιππάριο, τάπειρος, μαχαιρόδοντας, γρεβενοβούς (βοοειδές μοναδικό στον κόσμο) και πολλά άλλα ηλικίας 3.500.000 ετών. Τα περισσότερα ευρήματα έχουν βρεθεί από κατοίκους της Μηλιάς, όπως από τον Αθανάσιο Δεληβό το πρώτο ζεύγος χαυλιόδοντες μήκους 4,39μ., το δέυτερο ζεύγος μήκους 5,02μ. από τους αδελφούς Πασαγιάννη στο αμμορυχείο και το γρεβενοβούς από τον Ιωάννη Βλάχο. Τα ανωτέρω παραδόθηκαν στην καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Τσουκαλά. Αντιθέτως τα εύρηματα από τα «Αμπέλια» Γρεβενών που εκτίθενται στο μουσείο της Μηλιάς, ανήκουν σε ελέφαντα ηλικίας περίπου 160.000 ετών τα οποία ήταν παραμελημένα στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου Γρεβενών χωρίς καμία αξιοποίηση και αναδείχτηκαν με τη μεταφορά τους στο μουσείο της Μηλιάς.
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας ότι Μηλιά και Γρεβενά είναι η ίδια γειτονιά και θα περίμενα να μιλήσετε για αξιοποίηση και ανάδειξη του μουσείου της Μηλιάς. Δεν έχει κανένας υποψήφιος Δήμαρχος δικαίωμα να υποβαθμίσει μια περιοχή για να αναβαθμίσει μια άλλη, εκτός αν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.
Εκτιμώ πως τόσο εσείς όσοι και πολλοί από αυτούς που κατακρίνουν το μουσείο της Μηλιάς, δεν το έχετε επισκευτεί πρόσφατα και είμαι σίγουρος ότι αν το κάνετε θα αναθεωρήσετε την άποψή σας.
Δηλαδή «να ζήσουμε εμείς και να πεθάνουν οι άλλοι;»
Σημείωση: Νεκρά χωριά, νεκρός νομός!
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μηλιάς
Χρήστος Γιαγκόζογλου