Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ      

Το γεγονός από μόνο του είναι εξοργιστικό, δεν υπάρχουν λόγια! Μετά από τη διακοπή ρεύματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών, με εντολή της ΔΕΗ οι εργολάβοι πήγαν να κόψουν το ρεύμα και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών. Ευτυχώς η παρουσία της καθαρίστριας έσωσε την κατάσταση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Κ. Σκρέκα ότι δεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος στα σχολεία, αποδεικνύονται δυστυχώς χοντρά ψέματα. Η μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ρεύματος, πριν και μετά την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, που κατατρώει ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν οι σχολικές επιτροπές, οδηγούν σε χρέη προς τη ΔΕΗ, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε χιλιάδες οικογένειες, μαθητών μας και εκπαιδευτικών, που απειλούνται με “κατέβασμα του διακόπτη”,  και καταδικάζονται στην ενεργειακή φτώχεια και εξαθλίωση, χρεωμένοι με ληστρικά τιμολόγια. Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας αλλά και τον Δήμο Γρεβενών  που απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Σε πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου φτάνουν ειδοποιήσεις  για εξόφληση λογαριασμών, τη στιγμή που οι λογαριασμοί των σχολείων του Δήμου υπερβαίνουν τις 80.000 €.

Απέναντι στην  αναλγησία της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ εδώ και πάρα πολλά χρόνια ΔΕΗ Α.Ε.  και των άλλων ιδιωτικών εταιρειών, που κόβουν το ρεύμα μέχρι και σε σχολεία, ακόμη και οι λέξεις ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ, χάνουν πια το νόημά τους! Χώρια που οι εταιρείες χρωστάνε στους δήμους, τα τέλη που εισπράττουν από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός! Ούτε μπορεί να λυθεί οριστικά με διάφορα “μπαλώματα”, για να καλυφθούν όπως-όπως οι τεράστιες αυξήσεις σε Ενέργεια-Θέρμανση! Το πρόβλημα θα επανέλθει!

Το ταμειακό απόθεμα των σχολικών επιτροπών έχει συρρικνωθεί σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο, που δεν επιτρέπει να έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση, δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά να παγώσουν, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς ρεύμα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο. Ούτε σε σπίτι μαθητή μας, εκπαιδευτικού.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
  • Να διαγραφούν χρέη των σχολείων προς τις λεγόμενες πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).
  • Να δοθεί φθηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο στα σχολεία. Να καταργηθούν ο ΦΠA και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το σύνολο των δαπανών των σχολικών επιτροπών.
  • Να καλυφθούν ανάγκες σε αναλώσιμα, σχολικά είδη, μέσα καθαριότητας κ.τ.λ.

Δείτε ακόμα