Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Ο αγώνας μας για επιβίωση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να  ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας, συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Σήμερα βγάλαμε τα τρακτέρ και τα μηχανήματα μας στην Εγνατία Οδό  και συγκροτήσαμε το νέο μας μπλόκο στον κόμβο της Μυρσίνας. Από εδώ θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας, σε συντονισμό με βάση το πλαίσιο μας, με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Μαζί μας βρέθηκαν και στήριξαν τον δίκαιο αγώνα μας σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενών , επαγγελματιών, εμπόρων, οδηγών, κ.α. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Καταδικάζουμε την καταστολή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, στέλνοντας ΜΑΤ  και χτυπώντας τον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.

Διεκδικούμε

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο , πλαφόν στις τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας , επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΕ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής , διασφαλίζοντας παράλληλα εισοδήματα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση .
  • Αναπλήρωση του χαμένου  εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ .
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ , που προβλέπει νέα αύξηση  των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις , ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  • ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα , με επαρκή κρατική χρηματοδότηση , που θα σφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο , από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους , σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Δείτε ακόμα

αγρότες