Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΔΕΔΥ Ν.Τ. Ν.ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ  ενώνει τη φωνή της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς,  στηρίζει την απεργιακή τους κινητοποίηση και συμμετέχει στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., στην είσοδο του Νοσοκομείου Γρεβενών , για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στην Δωρεάν Υγεία!

Το νομοσχέδιο -η συζήτηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη- υποβαθμίζει, ξηλώνει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, διαλύει την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, ενισχύει προκλητικά και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αποτελειώνει το ΕΣΥ,  βάζει την ταφόπλακα του.

Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε  μαζικούς μόνιμους διορισμούς ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα 30.000 κενά, σε  γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών, να πάρει μέτρα που θα βελτιώνουν τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε σύγχρονο εξοπλισμό, να προχωρήσει στη  διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων σύγχρονης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, με το νέο αυτό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας και επιχειρεί να ρίξει τους ασθενείς βορά στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, που όλες και όλοι «θαυμάσαμε» τον παρασιτικό ρόλο που έπαιξαν -χωρίς την παραμικρή συμβολή στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας-, ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας…

Με το νομοσχέδιο τερατούργημα επιχειρεί να καταργήσει το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, προκηρύσσοντας θέσεις μερικής απασχόλησης για νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι θα διατηρούν το δικαίωμα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θα οδηγήσει  σε επικίνδυνες νοσηλείες των ασθενών και αλίευση πελατείας για τα ιδιωτικά τους ιατρεία και κλινικές.. 

Ταυτόχρονα εξαναγκάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγουν στην «πιάτσα» της αγοράς υγείας για να βρουν πελατεία, να μετατρέπουν  τους ασθενείς τους σε πελάτες, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έννοιας ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «έκτρωμα» η κυβέρνηση αναγκάζει τους ασθενείς, να βάλουν  ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, εξετάσεις, χειρουργεία. Με την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων και την επέκταση των απογευματινών ιατρείων επί πληρωμής, πλέον η πρόσβαση  στα νοσοκομεία για δωρεάν υπηρεσίες υγείας για την  πλειοψηφία  των ασθενών,  θα γίνει απαγορευτική, παρόλο που έχουν χρυσοπληρώσει την υγεία τους μέσα από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Στηρίζουμε την  απεργιακή κινητοποίηση των αγωνιζόμενων υγειονομικών.