Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών: ΟΛΟΙ στην 24 ώρη απεργία της Πέμπτη 4 Φλεβάρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Γρεβενών , καλεί όλους τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους ,τους ανέργους ,τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στην 24 ώρη απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 και στην συγκέντρωση που θα γίνει στη Πλατεία Λαχαναγοράς στις 10,00η ώρα
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
-Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας, που θα καταστρέφει τους εργαζόμενους και θα υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.
-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονια¬κών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογι¬κών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επι¬βαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συντα-ξιούχους.
-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
-Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Απο¬κατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθο¬λικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
-Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπί¬τι στα χέρια τραπεζίτη!
-Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξουδετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημο¬κρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
-Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρο¬μής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημό¬σιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδι¬καλιστικών δικαιωμάτων.
-Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλα¬πλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
-Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επι¬χειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοι¬νωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
-Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φο¬ρολογικής επιδρομής.
-Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΑΡΑΣ ΣΤΙΣ 10ΠΜ

Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος

Κυριαζίδης Λάζαρος