Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενά: Τα ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών με 698 ψήφους έναντι 654 που συγκέντρωσε  ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 10-1-2016

 

ΚΙΒΩΤΟΥ 
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 43
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 103

αποτελεσματα πρωτου γύρου
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 42
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 36
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 74
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 12 

ΚΝΙΔΗΣ 
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 64
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 44

αποτελεσματα πρωτου γύρου
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 55
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 35
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 23
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 10

ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 93
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 119

αποτελεσματα πρωτου γύρου
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 105
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 64
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 57
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 12

ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1ο
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 214
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 220

αποτελεσματα πρωτου γύρου
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 254
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 207
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 160
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 36

ακυρα 9

ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2ο
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 240
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 212

αποτελεσματα πρωτου γύρου
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 155
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ 142
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 114
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 34

ακυρα 3


ΣΥΝΟΛΟ 2ου γυρου

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ 654
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 698

τα παραπάνω αποτελέσματα ειναι ανεπίσημα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.
Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.
Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.
Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.
Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».
Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

 

newsbomb.gr