Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συμπαράσταση στις καθαρίστριες και καθαριστές των δημόσιων σχολείων

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών συμπαραστέκεται στις συναδέλφους συμβασιούχες καθαρίστριες και καθαριστές των δημόσιων σχολείων στην απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 9 Δεκέμβρη.
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, για να δώσει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, την ώρα που φοροαπαλλάσει με χίλιους τρόπους τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων, πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 80-300 ευρώ το μήνα που παίρνουν οι καθαρίστριες των σχολείων.
Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουν απλήρωτοι και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών.
Στηρίζουμε τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματά τους.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Καμία απόλυση εργαζόμενου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία.
Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».

Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους – ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος