Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Με επιτυχία και η δεύτερη συνάντηση στη Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνάντηση στη Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, με θέμα τον παιδικό αλκοολισμό, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Γρεβενών «Ορίζοντες».

Η πρώτη ομιλήτρια, κα. Φανή Ιορδανίδου, με γλαφυρό, παραστατικό και κατανοητό τρόπο έκανε λόγο για το τι και πότε κάτι σημαίνει εξάρτηση, ενώ τόνισε το γεγονός πως δεν πρέπει να βάζουμε εύκολα ταμπέλες γύρω από αυτό το θέμα. Αμέσως μετά η κα. Μαρία Κατσαρού έδειξε και σχολίασε τα αποτελέσματα μίας πανευρωπαϊκής έρευνας που αφορούσε και στην χώρα και τον νομό των Γρεβενών για την σχέση των εφήβων με το αλκοόλ. Σύμφωνα με την έρευνα η χρήση του αλκοόλ στον νομό μας είναι αρκετά αυξημένη, αποδεικνύοντας το έλλειμμα στις οικογενειακές σχέσεις. Από την τελευταία λέξη πιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, για να πει με την σειρά του από την πολυετή πνευματική του πείρα πως το κυριότερο πρόβλημα είναι πως υπάρχει τρομερό έλλειμμα αγάπης ανάμεσα στο ζευγάρι και κατ’ επέκταση στα παιδιά εντός των οικογενειών ακόμη και των θεωρητικά «καλύτερων».

Η συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον και την αγωνία για το φαινόμενο. Η συζήτηση έκλεισε με τον διαπίστωση πως για την αντιμετώπιση αυτού χρειάζεται η συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ