Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΠΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ 
Συνεχίζοντας τις δράσεις της φετινής χρονιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα Αυτοπροστασίας, πρόληψης, προετοιμασίας και αντιμετώπισης των καταστροφών, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Καρπερού στις 13-11-2015 στην Β΄ τάξη ενημέρωση για Θεομηνίες – Οδηγίες Αυτοπροστασίας. Η ενημέρωση έγινε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών για ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών, κυρίως όμως επιδιώκει τη διαρκή ενημέρωση για ζητήματα αυτοπροστασίας. Όπως σημείωσε η κα Αλεξία Παπαθεοδώρου, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, η αναγκαιότητα της γνώσης της πρόληψης και αντιμετώπισης των καταστροφών είναι σημαντική για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Έγινε ευρεία ενημέρωση γύρω από τα θέματα σεισμών και πλημμυρών (πρόληψη – αντιμετώπιση). Όπως υπογραμμίστηκε μεταξύ των άλλων, χρειάζεται η γνώση για αντιμετώπιση διαφόρων θεομηνιών, καθώς η στέρησή της μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα παιδιά μετέφεραν τις απορίες τους στους ειδικούς, οι οποίοι τις έλυσαν με σκοπό την ευαισθητοποίηση που πρέπει να έχουν σε θέματα θεομηνιών.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΣΩΝ/ΣΡΙΩΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Συνεχίζοντας τη συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ορίζοντες» Γρεβενών, την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων & Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών/τριών σε θέματα εξάρτησης, υλοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Καρπερού στις 30-10-2015 ενημερώσεις: Σ στην Α΄ τάξη με θέμα την εξάρτηση από το αλκοόλ Σ στην Β΄ τάξη με θέμα την εξάρτηση από το διαδίκτυο. Σ στην Γ΄ τάξη με θέμα την έννοια της εξάρτησης. Η ενημέρωση έγινε από την κα. Καλαμπαλίκη Αικατερίνη, ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες» Γρεβενών. Η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών κυρίως για θέματα εφηβείας και πρόληψης των εξαρτήσεων με στόχο την ενδυνάμωση της προσωπικότητας των νέων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΟ ΦΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΤ ΓΙΑ ΣΟΝ ΣΦΟΛΙΚΟ ΕΚΥΟΒΙΣΜΟ 
Συνεχίζοντας τις δράσεις της φετινής χρονιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού το Γυμνάσιο Καρπερού σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών, πραγματοποίησε στις 11-11-2015 την ενημερωτική εκδήλωση. Η ενημέρωση έγινε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής – ενδοσχολικής βίας στη χώρα μας. Όπως σημείωσε η κα Ματίνα Γαβριήλογλου, Ψυχολόγος – Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών, η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου κρίνεται απαραίτητη. Έγινε ευρεία ενημέρωση γύρω από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τις δράσεις του και την αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών αλλά και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί για την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών.

 

Ο Διευθυντής
Γυμνασίου Καρπερού
Σζιούφας Βασίλειος ΠΕ11