Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ενημέρωση για την παχυσαρκία στο γυμνάσιο και λύκειο Καρπερού

Συνεχίζοντας τις δράσεις της φετινής χρονιάς με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής Υγείας,

τα σχολεία του Καρπερού πραγματοποίησαν σήμερα 5-11-2015 την ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

Η ενημέρωση έγινε από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γεν. Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αναφορικά με τη σημασία της διατροφής και την αναγκαιότητα της φυσικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία».

Η εν λόγω δράση έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε η κα Κατσαρού Βιβή, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα παιδιά που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα στην Ευρώπη. Έγινε ευρεία ενημέρωση γύρω από την σωστή διατροφή, τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται και να καταναλώνονται από τα παιδιά αλλά και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί για την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών. Όπως υπογραμμίστηκε μεταξύ των άλλων δε χρειάζεται να εξοστρακίσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, αυτό που χρειάζεται είναι ποικιλία και ισορροπία, καθώς η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερκατανάλωση με τελείως αντίθετα αποτελέσματα. Τα παιδιά μετέφεραν τις απορίες τους στους ειδικούς οι οποίοι με την βοήθεια των δασκάλων έλυσαν τις παιδικές απορίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση που πρέπει να δείχνουν σε θέματα διατροφής.

 

Οι Διευθυντές Γυμνασίου Καρπερού Λυκείου Καρπερού

Σζιούφας Βασίλειος ΠΕ11 Νασιόπουλος ΑπόστολοςΠΕ02