Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Όχι στις απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους (video)

Αντίθετος δηλώνει ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης με τις απολύσεις στους δήμους, και συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο δήμο Γρεβενών,  που προβλέπει το μνημόνιο αλλά και στις περικοπές της χρηματοδότησης από την Πολιτεία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Κουπτσίδης: «Πιστεύουν ότι το πρόβλημα όλης της χώρας …

είναι οι δήμοι; είναι η τοπική αυτοδιοίκηση;  πιστεύουν ότι απολύοντας εργαζόμενους ΔΕ που στην πλειοψηφία τους είναι άτομα με ειδικές ανάγκες  λύνουν το πρόβλημα του κράτους;

Εάν  αυτοί θέλουν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις να τις πάρουν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να μεταβιβάζουν το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε με απολύσεις  προσωπικού, είτε επιβάλλοντας στους δήμους την οδό να επιβάλουν κι άλλους φόρους κι άλλες κρατήσεις στους δημότες.

Είναι πρωτοφανές τα ελλείμματα και τα προβλήματα του κεντρικού κράτους να μεταφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση . Δεν είναι αυτός ο ρόλος του δήμου, να απολύει εργαζόμενους που του είναι χρήσιμοι και απαραίτητοι. Δεν πρόκειται ως δημοτική αρχή να συναινέσουμε σε τέτοια μέτρα και να προσυπογράψουμε αυτές τις αποφάσεις

Δεν μπορούμε να φορτωθούμε όλα τα κακώς κείμενα που έκαναν αυτοί τα προηγούμενα χρόνια. Ζητήσαμε, για το δήμο Γρεβενών, να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα την προηγούμενη περίοδο . Να προχωρήσουν άμεσα οι δικαστικές έρευνες και οι έρευνες του ΣΔΟΕ, να μην υπάρχουν άλλα προσκόμματα. Και γι αυτό θα απευθύνω και επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επιληφθεί του θέματος και να  υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις».