Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΡΕΒΕΝΑ: Εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό

 VIDEO  Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων…

Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού κ Μητρότητας διοργανωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμο σε περισσότερες απο 50 πολεις της Ελλάδας. Αναμεσα σε’ αυτές είναι και τα Γρεβενά που συμμετειχαν για δεύτερη χρόνια με διοργανώτρια την ομάδα “Γρεβενά:Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού κ Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/thilasmosgrevena/). 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών και παρόλο το κρύο η προσέλευση ήταν αθρόα. Στις 12.00 καταμετρήθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι μητέρες που θήλασαν τα παιδιά τους κ σ’ αυτή την καταμέτρηση συμμετείχαν κ τα Γρεβενά με 9 θηλάζουσες. Πανελλαδικόι χορηγοί εφοδίασαν όλες τις ομάδες με σχετικό πληροφοριακό υλικό που μοιράστηκε δωρεάν. Ειδικά για φέτος το θέμα αφορά το συνδυασμό εργασίας κ θηλασμού. Οι χορηγοί της πόλης μας φρόντισαν για καφέ κ γλυκά ενώ στις μητέρες κ τα παιδιά μοιράστηκαν μικρό δωράκια. Επιπλέον τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά απο την εθελόντρια Ιουλία Πλιάτσικα και τον εθελοντή Απόστολο Προσφιλιδη.
Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής ηταν η ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό,  η εξοικείωση, εκ νέου, της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας, η ανταλλαγή εμπειριών κ τελικά η στήριξη απο μητέρα σε μητέρα, καθώς όλη η προσπαθεια είναι εθελοντική.
Η ομάδα Γρεβενών ευχαριστεί τις μητέρες που μαζί με τα παιδιά τους αψήφησαν το κρύο κ παρευρέθηκαν, τους εθελοντές για την ανεκτίμητη βοήθεια, τη Βιβλιοθήκη Γρεβενών κ τους χορηγούς, πανελλαδικους κ τοπικούς