Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών (VIDEO)

Στην Κνίδη  τα εργαστήρια της Εφορίας  Αρχαιοτήτων.

Το  ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο, της συντήρησης, των εκπαιδευτικών…

προγραμμάτων και των συμμετοχών στις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 21/10/2015.

Φέτος, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad, Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων της μυθικής Παλμύρας και του Qassem Abdallh Yehya, χημικού, υπεύθυνου συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού της Συρίας οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές.

 

Σε δηλώσεις της στο greveniotis.gr , η προϊσταμένη κ.Σόνια Δημάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεοσύστατη της Εφορίας Αρχαιοτήτων στα Γρεβενά  με κυριότερο αυτό της στέγασης  της Υπηρεσίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσχέρειες  τόσο στο διοικητικό έργο όσο και στο έργο της διάσωσης αλλα και στις θέσεις εργασίας . Απο την πλευρά του ο δήμαρχος κ.Δασταμάνης  τόνισε οτι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος για την λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη των Γρεβενών ενω ανακοίνωσε οτι το κτήριο του πρώην  δημαρχείου στην Κνίδη θα παραχωρηθεί στην υπηρεσία ώστε να χρησιμοποιηθεί ως  εργαστήρια και αποθηκευτικός  χώρος.