Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

(Α.Λ.Π.) Γρεβενών

Το Πολιτιστικό Δίκτυο Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι μετά και από την απόφαση της 1ης Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο» καιστα Γρεβενά.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου αυτό να λειτουργήσει αλλά και να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας συστήθηκε…

κοινή, με τον Δήμο Γρεβενών, τοπική επιτροπή διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι, κ.Κώστας Μιχαλογιάννης και κ.Γιώτα Τσιώτα-Μπαλοδήμου.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιοείναι θεσμός ο οποίος απευθύνεται στους ενήλικες και όχι μόνο, που επιθυμούν την διά βίου πρόσβαση στη γνώση επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους. Στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού ο θεσμός αυτός υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, ενώ στη χώρα μας έγινε ευρύτατα γνωστός μόλις τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2005 οπότε και δημιουργήθηκε το Α.Λ.Π. Κρήτης, η επιτυχία του οποίου έγινε η αφετηρία για την ραγδαία εξάπλωση του.

Στο «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο », δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες των Γρεβενών που το επιθυμούν χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό εγγραφής των 60 ευρω, ανά κύκλο. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας ενώ οι σπουδαστές τηρώντας τον κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ανάλογο του κύκλου μαθημάτων που έχουν παρακολουθήσει.

 

Η πρώτη διδακτική περίοδος θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικής θεματολογίας, κύκλους μαθημάτων με εβδομαδιαίες διαλέξεις, 3ωρης διάρκειας, από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς εισηγητές, οι οποίοι θα αναπτύσσουν έγκυρα, και με τρόπο απλό και κατανοητό, θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα έχει θέμα: «Σωματική & Ψυχική Υεγεία», ενώ ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων, θα έχει θέμα: «Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα». Στην διάρκεια επίσης της διδακτικής περιόδου του Α.Λ.Π., θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, παράλληλες δράσεις, με θεματολογία αιχμής, καθώς επίσης και εκπαιδευτικά ταξίδια, εκτός Γρεβενών.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του Α.Λ.Π. Γρεβενών καθώς και ημερομηνία έναρξης των εγγραφών θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, μαζί και με την ημερομηνία διοργάνωσης διάλεξης γνωριμίας με την κοινωνία των Γρεβενών.

 

Με την πεποίθηση ότι πέρα από την απόκτηση της γνώσης & την αυτοβελτίωση, οι ενημερωμένοι πολίτες είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες τόσο για τον εαυτό τους όσο & για τον τόπο τους, σας προσκαλούμε για μια συγκλονιστική εμπειρία στο θαυμαστό ταξίδι της γνώσης & της μάθησης

 

Πληροφορίες: www.alp.edu.gr και κ. Ελένη Βουγιούκαλου, Τηλ.: 6936492842.