Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιτακτική ανάγκη η κατεδάφιση του Π.Κ. στο Μέγαρο (Video)

Έκκληση σε όλους τους φορείς να ενεργήσουν άμεσα, απευθύνουν  οι κάτοικοι του Μεγάρου Γρεβενών  ώστε να γκρεμιστεί το κτίριο…

που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του χωριού και προοριζόταν για Πνευματικό Κέντρο την δεκαετία του 80.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφού η περίφραξη που έχει γίνει, δεν εμποδίζει την είσοδο μέσα στο κτήριο αλλα και στον περιβάλλοντα χώρο που κρύβει παντού παγίδες θανάτου για τα παιδιά, που ανυποψίαστα τις επισκέπτονται καθημερινά για μερικές ώρες παιχνιδιού και χαράς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Επισκεφθήκαμε το σημείο όπου ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγάρου, Νικόλαος Τσικούρας αλλα και οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν την αγωνία τους στην κάμερα του greveniotis.gr 

 

{youtube}WsSvqznIV9U|710|400{/youtube}

 

 

Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 (περίπου το 1984) με σκοπό να λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο. Η κατασκευή του εν λόγω κτιρίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί(σοβατίσματα, κουφώματα, συστήματα θέρμανσης, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά. Έλλειπε μόνο ο εξοπλισμός του κτιρίου όπως η επίπλωση ο ελαιοχρωματισμός κ.λ.π.

Έκτοτε το κτίριο εγκαταλείφθηκε και έμεινε αναξιοποίητο.

Αυτή τη στιγμή το κτίριο παρουσιάζει εκτεταμένες βλάβες σε όλα τα δομικά στοιχεία του(καταστροφή οπτοπλινθοδομής, διάρρηξη επικάλυψης και οξείδωση των οπλισμών σκυροδέματος σε υποστυλώματα, τοιχώματα και δοκούς).

Οι βλάβες αυτές οφείλονται στην μη αποπεράτωση του κτιρίου και στην απουσία συντήρησής του. Η καταστροφή των κουφωμάτων και η έλλειψη κιγκλιδωμάτων στους εξώστες καθιστούν το κτίριο επικίνδυνο.

Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγάρου, Τσικούρας Νικόλαος , την 10-06 2013 διενεργήθηκε  αυτοψία από την Υπηρεσία Δόμησης Γρεβενών μετά από αίτημα του απερχόμενου Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας.
Η τεχνική έκθεση της αυτοψίας έκρινε το κτίριο επικίνδυνο από δομικής απόψεως και πρότεινε να γίνει κατάλληλου τύπου περίφραξη(π.χ εργοταξιακού τύπου) περιμετρικά του κτιρίου και ότι η κατεδάφιση του ή η δομική αποκατάστασή του είναι δυνατή μόνο κατόπιν έκδοσης άδειας δόμησης από την Δ/νση Υπηρεσίας του Δήμου Γρεβενών η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από στατική μελέτη επάρκειας από διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό.

Το νέο Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μεγάρου με απόφαση του (αρ.αποφ.2/2015, 19-04-2015) ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης Γρεβενών τον επανέλεγχο του κτιρίου, και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση κατεδάφιση του για λόγους επικινδυνότητας, ενώ για το θέμα είναι πλήρως ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γεώργιος Δασταμάνης ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.