Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η συνέντευξη του Τιμ. Κοψαχείλη στην Εφημερίδα Παρασκήνιο

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης στην Εφημερίδα Παρασκήνιο την Παρασκευή 14-8-2015

 

 

-Στην περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης πιστεύετε ότι θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού  ή θα ήταν καλύτερα να οδηγηθούμε σε εκλογές;

 

Η χώρα βαδίζει σε έναν πολύ δύσκολο δρόμο και κάθε μέρα που περνά καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμη για την επιβίωση της εθνικής παραγωγής και οικονομίας μας. Οι συνθήκες είναι περισσότερες κρίσιμες από ποτέ και έχουμε ιστορική ευθύνη να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφαλή πορεία της χώρας στον πυρήνα των κρατών της Ευρωζώνης. Συνεπώς, οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα αυτή την περίοδο και, ενδεχομένως, θα έλυναν μόνο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως, πέραν της περίπτωσης της δεδηλωμένης, πρέπει γενικότερα να υιοθετήσουμε μία κοινή προσέγγιση και αντίληψη σε θέματα που έχουν ζωτική σημασία για τον τόπο μας, επομένως τάσσομαι όχι απλά υπέρ της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, αλλά υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

 

-Μέχρι πότε θα πρέπει η αντιπολίτευση να στηρίζει την κυβέρνηση;

 

Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά την οικονομική και εθνική ασφάλεια μας. Είμαστε η παράταξη της εθνικής ευθύνης, η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και θα εγγυηθούμε της ασφαλούς πορείας της χώρας εντός του πυρήνα της, έως ότου δηλαδή, ολοκληρωθεί η ψήφιση της Συμφωνίας.  Από ‘ κει και πέρα, όπως προανέφερα, πρέπει να εστιάσουμε όλοι μαζί σε ορισμένους κρίσιμους άξονες των δημοσίων πολιτικών που αφορούν το μέλλον της χώρας, δηλαδή τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα που δίνουμε στις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου, μέσω των πολιτικών ανάπτυξης, και τις προοπτικές, που προσφέρουμε στα νέα παιδιά, δια μέσου της εκπαίδευσης. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλα κόμματα της Βουλής εμμένουν στο να διατηρούν την δική τους ατζέντα για το κομματικό τους ακροατήριο είναι δικό τους το πρόβλημα και όχι δικό μας. Διότι, είναι τουλάχιστον παράδοξο και συμπλεγματικό να είσαι στην κυβέρνηση, να λες ότι την στηρίζεις, αλλά ότι δεν ψηφίζεις τα δύσκολα μέτρα και να τα αφήνεις για τους άλλους, για εμάς, που έχουμε σηκώσει ένα πολύ βαρύ πολιτικό φορτίο τα τελευταία χρόνια. Είναι άδικο, αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο αυτό το οποίο συμβαίνει με τους βουλευτές της κυβέρνησης και σίγουρα δεν θα γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από το εκλογικό σώμα.

 

-Η κυβέρνηση φαίνεται πως «κλείνει το μάτι» στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Τι μπορεί να σηματοδοτήσει μια τέτοια κίνηση;

 

Σίγουρα οι εκλογές είναι μία διέξοδος για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και η αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορεί να προστατεύσει μία κυβέρνηση από την φθορά και την πτώση της. Όμως, ακόμη και εάν αλλάξει ο νόμος, όπως γνωρίζετε, θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός και αν εξασφαλισθεί η πλειοψηφία των 2/3 από το νομοθετικό σώμα, σενάριο το οποίο διαφαίνεται, προς το παρόν, ως απίθανο. Εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε διπλές εκλογές είναι ένα σενάριο που θα μας οδηγήσει σε αστάθεια και στην καταστροφή.  

 

-Η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι ριζικών αλλαγών. Ποιο πρέπει να είναι το στίγμα των προθέσεων της νέας ηγεσίας;

 

Η ηγεσία πρέπει να απευθύνει ένα γενικό κάλεσμα προς όλες τις παραγωγικές και πνευματικές δυνάμεις του τόπου με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Είναι καιρός να απαλλαγούμε από μικροκομματικές σκοπιμότητες, από περίκλειστες στρατηγικές και αναφορές που διαχωρίζουν και διαιρούν. Η προάσπιση και η διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδος, θα συνεχίσει να είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της νέας ηγεσίας. Η Νέα Δημοκρατία ενώνει, δεν χωρίζει και δεν απομονώνει. Χαράσσει όραμα και προοπτική χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προστατεύοντας πάντα τους θεσμούς και τη δημοκρατία.  

-Ποιο πρέπει να είναι το προφίλ του νέου αρχηγού και ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν ;

 

Ο νέος αρχηγός πρέπει να συσπειρώσει και να φέρει κοντά στην παράταξη όλους όσους πληγώθηκαν από πρόσωπα και συμπεριφορές, ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για την Ελλάδα του μέλλοντος. Δεν υπάρχουν τα περιθώρια για κομματικά φέουδα και για μηχανισμούς. Είναι καιρός να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του παρελθόντος και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ταυτισθεί με την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, με το λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος που θα έχει συνέχεια και συνέπεια και που θα είναι απαλλαγμένο από συντεχνιακά συμφέροντα, με δημόσιες πολιτικές που θα χαράξουν μία ενιαία στρατηγική για την μακροχρόνια ανάπτυξή μας, μέσα από την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων και τέλος με τις νέες και τους νέους που πρέπει να εμπιστευθούμε. Έχουμε ένα εξαίρετο έμψυχο δυναμικό νέων ανθρώπων, που μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.