Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη Τιμ. Κοψαχείλη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος επισκέφθηκε ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Τ. Κοψαχείλης, όπου και συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο, κ. Γ. Στασινό.

Ο Βουλευτής κατέθεσε στον κ. Στασινό μία δέσμη προτάσεων για την αύξηση της απασχόλησης του κλάδου των μηχανικών. Ειδικότερα, προτάθηκε η από κοινού ανάληψη δράσεων:

  1. 1.      Να αναλάβει μέσα από πρόγραμμα το ΤΕΕ τη νομιμοποίηση όλων των δημοσίων κτηρίων, την καταγραφή τους και την κατάθεση πρότασης σχετικά με το ποια από αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το Δημόσιο και ποια από αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για στεγαστικές ανάγκες.
  2. 2.      Την καταγραφή και την πρόταση για αξιοποίηση των 40.000 και πλέον ακινήτων από σχολάζουσες κληρονομιές. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν μία τεράστια περιουσία του Δημοσίου που είναι αναξιοποίητα.
  3. 3.      Στο πρόγραμμα ανάπλασης των πόλεων να συμπεριληφθεί δράση για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτηρίων και να δοθεί προτεραιότητα στο ποια από αυτά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Δημόσιο και οι ευρύτεροι φορείς του

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση προτάθηκε η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την άντληση και την ευρύτερη αναζήτηση οικονομικών πόρων.