Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος «Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για πέμπτη συνεχή χρονιά,η ετήσια πεζοπορική διαδρομή που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το ιδιαίτερο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

 

Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία και ξενάγηση του μέλους του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και Δασολόγου της Δ/νσης Δασών Γρεβενών κ. Τζατζάνη Ιωάννη καθώς και του προσωπικού του Φ.Δ. ενώ στη διαδρομή συμμετείχε και το γραφείο οικοτουρισμού OVERLAND. Οι πεζοπόροι απόλαυσαν μια υπέροχη διαδρομή μέσα σε μικτά δάση μαύρης πεύκης, ελάτης και βελανιδιάς, συναντώντας φρέσκα ίχνη αρκούδας και ζαρκαδιού, μαζεύοντας αγριοφράουλές και απολαμβάνοντας τα μοναδικά τοπία του Εθνικού Πάρκου.  

          Αν και φέτος ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος του Φορέα Διαχείρισης καθώς λόγω της ξαφνικής βροχής οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες πραγματοποίησαν τα 2,5 χλμ. από την συνολικού μήκους 5,5 χλμ. διαδρομή τελικά αποζημιώθηκαν με το παραπάνω από την θερμή υποδοχή των κατοίκων της Κρανιάς οι οποίοι με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γκιουζέλη Αθανάσιο, διοργάνωσαν στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης γιορτή με τοπικές πίτες, μανιταρόσουπα και παραδοσιακή μουσική.  

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Τριγώνης και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών κ. Στέργιος Πουρνάρας τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμότατα τους μικρούς και μεγάλους φίλους του που συμμετείχαν στην πεζοπορία, την Εταιρεία Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΖΑΓΟΡΙ» ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την χορηγία των νερών, τον Δήμο Γρεβενών για την διάθεση του λεωφορείου, την Τοπική Κοινότητα Κρανιάς για την σπουδαία φιλοξενία, τον σύλλογο ΑΜΕΑ ΠΕ Γρεβενών Νικητές Ζωής για την συμμετοχή και δεσμεύεται για την διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων και στο μέλλον.