Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Γρεβενά (VIDEO)

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Παναγιώτης Σγουρίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Θεόδωρο Καρυπίδη, στο πλαίσιο επισκέψεών του στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά την επίσκεψη του στην πόλη των Γρεβενών ο υφυπουργός είχε συνάντηση στο γραφείο του…

Αντιπεριφερειάρχη, κου Ευάγγελου Σημανδράκου, για θέματα που σχεδιάζονται και προγραμματίζονται από την Περιφέρεια, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών του αγροτικού τομέα.

            Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κος Κωνσταντίνος Καναβός, ο Δήμαρχος Δεσκάτης καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Θεοδωρος Θεοδώρου και κ. Γρηγόρης Γιαννοπουλος.  

            Το φράγμα της Κνίδης ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης, το οποίο τέθηκε αρχικά από τον Αντιπεριφερειάρχη, κο Ευάγγελο Σημανδράκο, ένα έργο ζωτικής σημασίας, ύψους περίπου 70.000.000 ευρώ, για το οποίο ο Υφυπουργός ήταν ενήμερος, καθότι το έργο έχει μελετηθεί και έφτασε στη φάση της υλοποίησης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου που προΐσταται.

            Σημειώθηκε δε ότι για την υλοποίηση «μεγάλων» έργων, όπως το παραπάνω, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός της Περιφέρειας και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από το περιφερειακό συμβούλιο. Ειπώθηκε επίσης ότι έχουν προτεραιότητα έργα που προτάσσονται από την Περιφέρεια και είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες.

            Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε, επίσης, τους στόχους και τις προτεραιότητες για την προετοιμασία και ωρίμανση των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και τις δράσεις για την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στην κατεύθυνση αλλαγής του καλλιεργητικού χάρτη (δενδροκαλλιέργεια) και του συνεργατισμού.

            Στη συνέχεια ο υφυπουργός συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και με φορείς του αγροτικού χώρου.

            Την αρχική τοποθέτηση του υφυπουργού για τον προγραμματισμό και τους στόχους του Υπουργείου ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα του αγροτικού χώρου που απασχολούν τα Γρεβενά.

Στην ατζέντα των αιτημάτων των αγροτών τέθηκαν:

–          Οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό (κυρίως κτηνιάτρων) των αρμοδίων υπηρεσιών.

–          Οι πληρωμές των επιδοτήσεων, βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας, ο καταρροϊκός πυρετός, οι επιστροφές ΦΠΑ και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου.

–          Το πρόβλημα αδειοδοτήσεων των σταυλικών εγκαταστάσεων

–          Οι προκηρύξεις και η υλοποίηση των διαρθρωτικών προγραμμάτων – Νέοι Αγρότες και σχέδια βελτίωσης.

–          Το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, κυρίως των αλπικών περιοχών, που αφορά σε ένα μεγάλο κομμάτι της μετακινούμενης κτηνοτροφίας των Γρεβενών και

–          Θέματα αγροτικής ασφάλισης (ΕΛΓΑ).

 

 

Δείτε το video απο την Επίσκεψη  του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Σγουρίδη στα Γρεβενά.

 

{youtube}GeLcJlVwDFo|700|450{/youtube}