Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση και συνεργασία με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε σήμερα ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Τ. Κοψαχείλης, στα πλαίσια της αυριανής επίσκεψης του κ. Σγουρίδη στα Γρεβενά και στη Μακεδονία.

 

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάληψη των κατάλληλων δράσεων και ο συντονισμός των απαραίτητων ενεργειών για την βιώσιμη ανάπτυξη του Νομού.

 

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κτηνοτροφία και τις αγροκαλλιέργειες, εστιάζοντας:

Πρώτον, στο σχέδιο δημιουργίας κτηνοτροφικών πάρκων καθώς και στην άμεση ενεργοποίηση της ενίσχυσης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (στάβλων)

Δεύτερον, στην καθιέρωση του θεσμού των κτηνιάτρων εκτροφής, που θα συνδράμουν τον κτηνοτροφικό κόσμο

Τρίτον, στην προστασία των βοσκοτόπων και του φυσικού περιβάλλοντος, στη συνδρομή της κυβέρνησης και της περιφέρειας για την εξυπηρέτηση των χρήσεών τους από τους κτηνοτρόφους, καθώς και στην παροχή κινήτρων στους τελευταίους αλλά και σε νέους κτηνοτρόφους για την έναρξη αγρο-δασο-λιβαδικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων

Τέταρτον, στην αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού του Νομού, με την κατασκευή φραγμάτων που θα συγκεντρώνουν το νερό διοχετεύοντάς το στις αγροτικές καλλιέργειες

Πέμπτον,  στη διασφάλιση της πιστοποίησης των μανιταριών

Έκτον, στην Πιστοποίηση Γεωργικής Ένδειξης σε όλα τα αγροτικά προϊόντα καθώς και στην θέσπιση ειδικού καθεστώτος για την βιοποικιλότητα και την σχεδίαση ενός νέου προγράμματος αγροδιατροφής, το οποίο θα εισάγει την καινοτομία στην παραγωγή, αναζωογονώντας την επιχειρηματικότητα και προωθώντας τα προϊόντα της ελληνικής γης στο εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι, τόσο για τον τομέα της κτηνοτροφίας, όσο και για τον τομέα της αγροδιατροφής, η συγκρότηση ομάδων παραγωγών είναι μία συνθήκη, η οποία πρέπει να καθιερωθεί και να εμπεδωθεί, διότι αποτελεί το εργαλείο μέσω του οποίου μπορούν να κατατεθούν επιλέξιμες επενδυτικές προτάσεις σε συγκεκριμένα προγράμματα του ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) καθώς και να εγκριθούν επιχειρησιακά σχέδια με πολλαπλά πλεονεκτήματα. Επιπλέον,  ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση διαχείρισης του υδατικού δυναμικού καθώς και στο ζήτημα της πιστοποίησης των μανιταριών, όπου αναμένεται η διενέργεια ειδικής μελέτης από ακαδημαϊκούς. Στο πεδίο των προϊόντων γεωργικής ένδειξης, ο κ. Σγουρίδης εκτίμησε ότι αποτελεί την πιο αποτελεσματική πολιτική, η οποία θα εμπλαισιώσει την προσπάθεια, που θα ξεκινήσει, προσωπικά, από τον ίδιο, προσεχώς, για την πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας διεθνώς, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχή χάραξη μιας συνολικής στρατηγικής και την προώθηση της ελληνικής αγροδιατροφής.

Όσον αφορά δε, τους βοσκοτόπους του Νομού, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι, η Δυτική Μακεδονία έχει την απαραίτητη έκταση για τη διοργάνωση και καθιέρωση καινοτόμων μεθόδων κτηνοτροφίας καθώς και το κατάλληλο φυσικό περιβάλλον για την συνδυαστική υποστήριξη πολλαπλών γεωργοκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα διασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.