Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνέλευση της ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ στο Επιμελητήριο Γρεβενών (VIDEO)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Μάιου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Γρεβενών η Συνέλευση της ΑΝΕΜ όπου συμμετέχουν τα Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η ΑΝΚΟ, η ΕΤΕΜ και το ΚΕΠΑ με το οποίο η ΑΝΕΜ είναι εταίρος και διαχειρίζονται τα προγράμματα ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΝΕΜ Θωμά-Φωκίων Αλγιανάκογλου και του  Προέδρου του Επιμελητηρίου Γρεβενών Νικόλαου Ράμμου.

 

 {youtube}uECd9GgEHOw|700|450{/youtube}

 

 

η τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΜ(Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας) στην οποία παρέστησαν οι κάτωθι :

 

  • κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος ΚΕΠΑ και ΑΝΕΜ,
  • κ. Νικόλαος Ουσουτζόγλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας,
  • κ. Νικόλαος Ράμμος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Γρεβενών,
  • κ. Χαράλαμπος Καταταγλίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς,
  • κ. Δημοσθένης Κιουπτσίδης, Εκπρόσωπος της ΑΝΚΟ,
  • κ. Σαββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φλώρινας,
  • κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας,
  • κ. Ιορδάνης Τσώτσος , Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας,
  • κ. Σπύρος Σκοτίδας, Γενικός Διευθυντής ΑΝΕΜ.

 

Στη συνεδρίαση, ο Γ.Δ. της ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας παρουσίασε στα παριστάμενα μέλη την πορεία εξέλιξης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, που διαχειρίζεται ο Φορέας, μέσω της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Συγκεκριμένα παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έκανε αναφορά στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν με σκοπό την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και την όσο το δυνατόν γρήγορη καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις.

 

Παράλληλα, ο κ. Σκοτίδας παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης των επιχειρήσεων για τις υπηρεσίες του Φορέα στο διάστημα 2012-2014 σύμφωνα με την οποία υπάρχει μεγάλη αποδοχή του έργου και των υπηρεσιών της AΝΕΜ από τους Δικαιούχους σε όλους τους τομείς διαχείρισης (τα ποσοστά θετικής γνώμης ανέρχονται κατά μέσο όρο 90% και άνω).

 

Επίσης στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν  στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο πρόεδρος της ΑΝΕΜ κ. Θ. Αλγιανάκογλου ενημέρωσε τα μέλη, για τις ενέργειες και επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και άπαντες συμφώνησαν ότι αυτές πρέπει να συνεχισθούν προκειμένου η ΑΝΕΜ να  αποτελέσει και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, τον Φορέα διαχείρισης των προγραμμάτων ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι, η ΑΝΕΜ, δημιουργήθηκε το 1997 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (σύμπραξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), τα Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, την ΕΚΕΜ και την ΑΝΚΟ,  με σκοπό τη διαχείριση Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 η ΑΝΕΜ αποτελεί τον έναν από τους δύο εταίρους της κοινοπραξίας ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ η οποία συμμετέχει στον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ) με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, για τη διαχείριση προγραμμάτων που ενισχύουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των εν λόγω Περιφερειών στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εξωστρέφειας, Περιβάλλοντος, Κατάρτισης, Εμπορίου-Υπηρεσιών.

 

                                                                                Νικόλαος Καρανίκος

                                                                       Δ/ντής Επιμελητηρίου Γρεβενών