Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Πόντος έν’, άστρον φωτεινόν

Με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε επειδή ο Μουσταφά Κεμάλ ( και όχι Κεμάλ Ατατουρκ  ) αποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου του 1919 στην Σαμψούντα και τότε ξεκίνησε η δεύτερη και πιο βίαιη φάση του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων. 

Στον Πόντο άνθισε, για είκοσι οχτώ ολόκληρους αιώνες,..

ένας πολιτισμός. Ο ίδιος εκείνος πολιτισμός που έφερε  στην ανθρωπότητα  την Δημοκρατία ,την έκπληξη της ελεύθερης και κριτικής σκέψης , για πρώτη φορά,  δηλαδή, τη βάση της φιλοσοφίας  ,της επιστήμης και της έρευνας. Δίχως αυτόν τον πολιτισμό η ζωή των ανθρώπων σήμερα, σε καθολική κλίμακα, θα ήταν άλλη. Η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού στοιχειοθετεί έγκλημα απέναντι σε έναν πολιτισμό με πανανθρώπινη εμβέλεια και επιρροή .

 

Η ιστορική μνήμη, η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, η έννοια του Έθνους αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Χωρίς γνώση της ιστορίας δεν υπάρχει εθνική συνείδηση . Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων μας βοηθάει να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και ταυτόχρονα να τονώσει την εθνική μας συνείδηση. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης υπάρχουν κάποια ιδανικά που παραμένουν ζωντανά. Με οδηγό την ιστορική μνήμη , συνείδηση και αντίσταση  θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ Β. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.