Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Να μην παρακρατηθεί καμία αγροτική και κτηνοτροφική επιδότηση από τραπεζικά ιδρύματα

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης και βουλευτές της Ν.Δ κατέθεσαν στις 18 Οκτωβρίου 2012 ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: «Παρακράτηση αγροτικών και κτηνοτροφικών επιδοτήσεων από τραπεζικά ιδρύματα».

Παρά το γεγονός ότι το άρθρο 37 του νόμου 2338/97 εξαιρεί την οποιαδήποτε παρακράτηση χρημάτων όταν αυτά προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις, ελληνικές τράπεζες ….

έχουν παρακρατήσει, έναντι χρεών, επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου που δικαιούνται οι αγρότες. Σύντομα στους λογαριασμούς των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα πιστωθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις, το γεγονός αυτό τους δημιουργεί την έντονη ανησυχία μήπως οι τράπεζες ακολουθήσουν την πρακτική των παρακρατήσεων, οδηγώντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην αδυναμία να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους ή να προμηθευτούν τις αναγκαίες τροφές για τα ζώα τους. Για τους λόγους αυτούς ερωτάται (μεταξύ άλλων) ο Υπουργός ποια μέτρα προφύλαξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα ενεργοποιηθούν, ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στα τραπεζικά ιδρύματα που ακολουθούν πρακτικές μονομερούς παρακράτησης και με ποιους τρόπους σκοπεύει να ενισχύσει, το Υπουργείο, τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

 

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Τιμολέοντα Κοψαχείλη