Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Στους δρόμους οι Γρεβενιώτες (VIDEO)

Με παλμό η μαζική συμμετοχή των πολιτών στη Πανγρεβενιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξίσωση φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Σύσσωμη η κοινωνία των Γρεβενών έδωσε το παρόν, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, συνταξιούχοι, άνεργοι αλλά και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και οδηγεί στην εξαθλίωση τους πολίτες.

«Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους και κυρίως προς την κυβέρνηση, ένα ψήφισμα που θα φτάσει σε όλους του αρμόδιους , τα Γρεβενά δεν αντέχουν άλλο αυτή την αδικία, δεν είναι ….

πολίτες δεύτερης κατηγορίας . Δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν στο πετρέλαιο θέρμανσης όπως αντιμετωπίζουν τη Νότια Ελλάδα, υποφέρουμε , θα έχουμε προβλήματα, ο καιρός είναι σύμμαχος αλλά όταν θα αγριέψει τότε θα καταλάβουμε όλοι το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης. 

 

 

Γρεβενά 18 Οκτωβρίου 2012

 

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Φορέων και Πολιτών Δήμου Γρεβενών

 

Η απόφαση της Κυβέρνησης που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, εκτός από αγωνία ελλοχεύει οργή, αγανάκτηση αλλά και πικρία.

Τιμή η οποία είναι απαγορευτική πλέον για την μέση οικογένεια, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για δημότες ενός ορεινού Δήμου όπως είναι ο Δήμος Γρεβενών,  όπου ο χειμώνας διαρκεί περίπου επτά (7) μήνες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνεπώς με αυξημένη ανάγκη σε ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

 Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόφαση αυτή δεν «θερμαίνει» ούτε νοικοκυριά, ούτε επαγγελματικούς χώρους, ούτε σχολεία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν αυτοί οι οποίοι παίρνουν τέτοιες άδικες αποφάσεις.

Καθιστούν αυτές οι αποφάσεις τους πολίτες του δήμου μας αλλά και των άλλων Δήμων κύρια της Δυτικής Μακεδονίας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και η μειωμένη χρηματοδότηση των Δήμων ειδικά για την περιοχή μας θα σημάνει το κλείσιμο δημοτικών κτιρίων, σχολικών μονάδων, αγροτικών ιατρείων και όλων των κοινωνικών δομών, που παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας με τις φωνές των συμπολιτών  μας για να γίνει γνωστό το πρόβλημα στην κεντρική διοίκηση και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στον βαρύτατο ειδικό φόρο, στην εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Δεν είμαστε σπάταλοι στη χρήση του πετρελαίου είμαστε νοικοκύρηδες που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα της θέρμανσης.

Ζητάμε άλλη αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση που προβλέπει την εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Ζητάμε φτηνό πετρέλαιο για τους δημότες μας. Ξεκινάμε σήμερα αγώνα για να αρθεί αυτή η αδικία, η οποία μόνο ένα τεράστιο ερωτηματικό γεννά.

Γιατί να μας αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν τις περιοχές με πιο ήπιες κλιματικές συνθήκες; ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

Σήμερα ξεκινάμε έναν Πανγρεβενιώτικο Αγώνα ο οποίος θα έχει και συνέχεια.