Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Πτώση τιμών στα καύσιμα με αγκάθι τους υψηλούς φόρους» (VIDEO)

– Δηλώσεις του προέδρου Ένωσης Βενζινοπωλών Γρεβενών κ. Ιωάννη Παπαζήση

 

– ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου διεθνώς, κάτω από τα 70£ το βαρέλι.

 

Από τις μειωμένες τιμές του αργού επηρεάζονται άμεσα οι τιμές των διυλισμένων πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων, παράλληλα με το μειωμένο μεταφορικό κόστος που βοηθά ιδιαιτέρως την προσδοκώμενη ανάπτυξη.

Επίσης από τις μειωμένες τιμές του αργού ωφελούνται τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ελλάδας από την περιορισμένη εκταμίευση αυτών, αυξάνονται οι καταναλώσεις πωλήσεων πετρελαιοειδών προϊόντων, με παράλληλη αύξηση των δημοσίων εσόδων από τους υψηλούς  φόρους. Για κάθε λίτρο βενζίνης, η συμμετοχή φόρων και τελών αγγίζει το 62%!!! 

Δυστυχώς όμως, αν και η διεθνής τιμή του αργού από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έπεσε 36%, αυτή δεν ακολούθησε την ίδια πτωτική πορεία στις τιμές της χώρας μας, αφού η αμόλυβδη έπεσε 9,5% περίπου και το πετρέλαιο κίνησης περίπου 6,5%. Ο λόγος οι ανελαστικοί υψηλοί φόροι.

Ενδεικτικά:

28/11/2014 Τιμή BRENT   70,15   Αμόλυβδη 1,552   Πετρ. Κιν. 1,284

04/07/2014 Τιμή BRENT 110,64  Αμόλυβδη 1,714   Πετρ. Κιν. 1,378

 

Η πτωτική εξέλιξη των διεθνών τιμών εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως την Ελλάδα, στην προσπάθεια εξόδου της από την οικονομική κρίση.

                                   

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)

 

{youtube}yOVCgsRPkCs|640|400{/youtube}