Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Γρεβενών (φωτο-video)

Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα η κοινωνία των Γρεβενών στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Δαυίδ.

 

Παρουσία πλήθος κόσμου και μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότεροι  από 2,000 γρεβενιώτες και επισκέπτες, από τον τόπο καταγωγής του νέου ποιμενάρχη το Λιτόχωρο Πιερίας αλλά και από την Θεσσαλονίκη όπου …

υπηρετούσε μέχρι πρωτινός ως Αρχιμανδρίτης, τίμησαν με την παρουσία τους τον νέο μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ, ο ποίος διαδέχθηκε τον μακαριστό Σέργιο μετά από 38 χρόνια.

 

Κατά την άφιξη του νέου μας μητροπολίτη τον υποδέχθηκε στην είσοδο της πόλης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σημανδράκος , ενώ στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία το υποδεθήκαν ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Τοποτηρητής μέχρι σήμερα της ιεράς μητροπόλεως Γρεβενών Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος και του παρέδωσε την ποιμαντική ράβδο. Κατά τη υποδοχή του προσφέρθηκε επίσης κουλουρόπιτα και αλάτι συμβολικά (δυο στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου).

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα του κ. Δασταμάνη ο κ. Δαυίδ σε κλίμα συγκίνησης  χαιρέτησε το πλήθος που κατέκλεισε το χώρο και βροντοφώναζε συνέχεια ΑΞΙΟΣ εν μέσω  θερμών χειροκροτημάτων.

Στη συνέχεια η πομπή από την κεντρική πλατεία κατευθύνθηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλείου Ευαγγελιστρίας Γρεβενών  όπου και έγινε η ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη. Εκεί ο έως σήμερα Τοποτηρητής ης Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, εκφώνησε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγο που συγκίνησε όλους όσους βρέθηκαν εντός του Ιερού Ναού, αναφέροντας του χαρακτηριστικά ότι ‘‘Ο θρόνος σας είναι βαμμένος με αίμα μαρτύρων’‘.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ήταν  ένας Τοποτηρητής που πραγματικά όλο αυτό το διάστημα έδωσε και την ψυχή του για την Μητρόπολη των Γρεβενών.

Μετά το πέρας της ενθρόνισης ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, τέλεσε στον τάφο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Σεργίου ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής και ακολούθησε η υποβολή σεβασμάτων στην Μητρόπολη.

 

Στην τελετή παρέστησαν  ο  Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως  ως Εκπρόσωπος του πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος – Μητροπολίτες  της εκκλησίας της Ελλάδος . Καθώς επίσης και ο Θεσσαλονίκης  Άνθιμος. Ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, ο κ. Καράογλου πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και βουλευτής Ν.Δ., ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης , σύσσωμο το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, τοπικές αρχές, , Ιερός κλήρος, και πλήθος πιστών.

 

 

 

 

 

{youtube}fU5PX0JQQN4|640|400{/youtube}