Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημάρχου Δεσκάτης στο ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του κ.ΜΠΓΙΑΛΑ

Ειλικρινά  μου είναι αδύνατον να εξηγήσω, στα πλαίσια της λογικής, την συναισθηματική έξαρση και το παραλήρημα ψεύδους ,συκοφαντιών , λασπολογίας και φθηνής επιχειρηματολογίας του κ. Μπγιάλα τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές.

Θα περίμενε κανείς μετά από τέτοιο διάστημα,  οι όποιες προεκλογικές πικρίες και αντιπαραθέσεις, να είχαν παραμεριστεί και όλοι όσοι πραγματικά αγωνιούν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, να έχουμε…

στρατευθεί από τη θέση που μας έθεσε  ο λαός, σε ένα ανιδιοτελή και αδιάκοπο αγώνα απέναντι στην κρίση και στα πολλαπλά προβλήματα που αναφύονται από αυτή .

Δυστυχώς ο κ. Μπγιάλας, αφού θυμήθηκε μετά από τέσσερις μήνες να ευχαριστήσει τους συνεργάτες και τους ψηφοφόρους του, επιδόθηκε σε μια αναίτια και πρωτοφανούς είδους επίθεση.Αντί να ασκήσει μια δημιουργική και εποικοδομητική αντιπολίτευση επέλεξε τον κατήφορο της στείρας αντιπαράθεσης και του διχασμού, σε ¨Δεξιούς και Αριστερούς¨ , στον κατήφορο αυτόν δεν θα τον ακολουθήσουμε.

Πιστοί στις αρχές στις αξίες και στην ενότητα που διακηρύξαμε προεκλογικά ,συνεχίζουμε αταλάντευτοι το σημαντικό  έργο  το οποίο έχουμε επωμιστεί.

Απαντώντας στον κ. Μπγιάλα σας γνωστοποιούμε απλά για την αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής αδιαμφισβήτητα γεγονότα:

1.Χαρακτηρίσατε κ. Μπγιάλα, την υποψηφιότητά μου ως κομματική.

  • Το υψηλό ποσοστό με το οποίο εκλέχθηκα  Δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου αποτελεί αυταπόδεικτη απόδειξη, ότι κανένα κόμμα, με τα ποσοστά που καταγράφουν σήμερα, δεν μπορεί να διεκδικεί και να σφετερίζεται, την επιτυχία του ανεξάρτητου και υπερκομματικού συνδυασμού, του οποίου είχα και έχω την τιμή να ηγούμαι. Ο λαός του Δήμου  Δεσκάτης ήταν αυτός που μας εμπιστεύθηκε και μας τίμησε με την ψήφο του ,  αυτόν μόνο οφείλουμε να υπηρετήσουμε και σε αυτόν μόνο λογοδοτούμε.

Στο δικό σας εκλογικό κέντρο κ. Μπγιάλα, πανηγύριζε και επαίρονταν, πρώην υφυπουργός κατά την εκλογική σας νίκη το 2002 και όχι στο δικό μου. Για το λόγο αυτό εσείς ειδικά, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε για κομματικές υποψηφιότητες και στηρίξεις, πόσο μάλλον όταν και σε αυτές τις εκλογές χαριεντιζόσασταν στο βωμό της εκλογικής σκοπιμότητας,  με όλους και για όλα.

2.Αναφέρεστε σε έναν πολυδάπανο προεκλογικό αγώνα οργανωμένων συμφερόντων.

  • Κατά την προεκλογική περίοδο κάναμε και εγώ και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μου, έναν αγώνα αξιοπρεπή στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, τίμιο και ειλικρινή, σεμνά και ταπεινά όπως επιτάσσει ο πολιτικός μας πολιτισμός , κοιτάζοντας τον πολίτη στα μάτια και λέγοντας μόνο αλήθειες.

Δεν συναλλάχθηκα ,δεν ενοικίασα εκλογικά κέντρα φαραωνικών διαστάσεων όπως εσείς συνηθίζετε, δεν έκανα πολυδάπανες εκδηλώσεις, δεν εκβίασα και δεν εξαγόρασα συνειδήσεις ,τάζοντας δεκάδες θέσεις εργασίας όπως εσείς κάνατε.

 

3.Μιλήσατε για στράτευση  ΅ πρώην παραγόντων¨ εναντίον σας

  • Προεκλογικά  διατύπωσα αρκετές φορές ξεκάθαρα την πρόθεσή μου , αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου, ¨να κτίσω πάνω στο θετικό έργο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και όχι να γκρεμίσω, και αν με αξιώσει ο θεός να καταφέρω μαζί με τους συνεργάτες μου να προσφέρω και εγώ με τη σειρά μου ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας¨ .Έχω το πολιτικό επίπεδο, να αναγνωρίζω την προσφορά των προγενέστερων και όχι να μηδενίζω κόπους και αγώνες, για να προβληθώ.

Το γεγονός αυτό, όπως κάθε νοήμων πολίτης αντιλαμβάνεται, δεν δίνει άφεση αμαρτιών για τα λάθη και τις παραλήψεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών ,για τα οποία υπεύθυνα τοποθετήθηκα ,στα πλαίσια των θεσμικών αρμοδιοτήτων που είχα ως επικεφαλής της μείζονος  μειοψηφίας. Μην προσπαθείτε λοιπόν να δημιουργήσετε  εντυπώσεις, απομονώνοντας φράσεις με γκεμπελίστικες μεθόδους που συνηθίζετε, γιατί  κανένα δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κύριε Μπγιάλα.Πάντως σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να σας προβληματίζει γιατί πολλοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης σας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη και δεν πίστεψαν στις ικανότητές σας.

4.Αναφερθήκατε σε δεσμεύσεις για συγκαλύψεις και συναλλαγές.

  • Να είστε βέβαιος ότι δεν υπάρχει καμία συναλλαγή με κανέναν και ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών του Δήμου ,όπως οφείλουμε να κάνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες του Δήμου μας.

Σας θυμίζω μόνο κ. Μπγιάλα ,ότι για την θητεία σας, ο Δήμαρχος που σας διαδέχθηκε, ανέφερε ότι κάνατε όργιο σπατάλης , κακοδιαχείρισης και διασπάθισης των οικονομικών του Δήμου , παράγοντας δυσθεώρητα ελλείμματα που ακόμα βαρύνουν τα ταμεία.

Μην ¨ανησυχείτε¨ λοιπόν για  το μέλλον του Δήμου Δεσκάτης και να είστε βέβαιος ότι είναι σε καλά και καθαρά χέρια ,που μπορούν να εγγυηθούν την πρόοδο,  την ανάπτυξη την διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία , την αξιοκρατία , μέσα από μια δημοκρατική συμμετοχική λειτουργία και μια χρηστή  διαχείριση.

Όσο για τα πραγματικά αίτια της εκλογικής σας ήττας είναι τα εξής:

Ο λαός ήθελε να εμπιστευθεί νέα πρόσωπα , άφθαρτα με ικανότητες  και ανιδιοτελείς προθέσεις, που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ενότητα, την δημοκρατική- συμμετοχική διοίκηση και την διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.

Εσείς  μετά από δεκαέξι χρόνια στην αυτοδιοίκηση και με μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από τον αυταρχισμό , το έλλειμμα δημοκρατίας και  τη σπατάλη, δεν μπορούσατε ούτε να ενώσετε, ούτε να εμπνεύσετε , ούτε να πείσετε ότι θα διαχειριστείτε τα οικονομικά του Δήμου με διαφάνεια και θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των καιρών.

Μην αναζητάτε  επομένως χίμαιρες και λόγους για να δικαιολογήσετε την ήττα σας  και κάντε πρώτα την αυτοκριτική σας.

Όσο για τον έρωτά σας με την αυτοδιοίκηση που επικαλείστε ,μάλλον είναι έρωτας με την ¨ΕΑΥΤΟΝ…..διοίκηση¨.

Θεωρώντας ότι δεν πρέπει να σπαταλήσουμε άλλο από τον πολύτιμο χρόνο μας, σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση, στην οποία αναγκάστηκα να συμμετέχω για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας καλώ να βρείτε την ψυχραιμία σας, να εγκαταλείψετε την εγωκεντρική και αλαζονική θεώρηση των πραγμάτων και να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα βλέποντας  κατάματα την αλήθεια, αν θέλετε να είσαστε χρήσιμος για τον τόπο σας.

 

Καραστέργιος Δημήτριος

Δήμαρχος Δεσκάτης