Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Αίτηση οικονομικής αποζημίωσης για τον καταρροϊκό πυρετό

Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ανακοινώνει πως οι κτηνοτρόφοι που έχουν χρησιμοποιήσει εγκεκριμένα εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά σκευάσματα για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού, μπορούν να καταθέσουν άμεσα αίτηση οικονομικής αποζημίωσης στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

 

                                     ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ…

 

                        

                           1.  Αίτηση

                          2.  Τιμολόγιο αγοράς

                          3.  Κτηνιατρική συνταγή από ιδιώτη Κτηνίατρο

                          4.  Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής με αναγραφή του σκευάσματος που χορηγήθηκε

 

Ακόμα ενημερώνουμε πως τα κρούσματα από Καταρροΐκό πυρετό είναι αυξανόμενα καθημερινά σε όλη την έκταση του Νομού, πράγμα που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμα λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη των εντόμων-φορέων της νόσου.

 

Δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η νοσηρότητα αλλά και η θνησιμότητα του ζωικού κεφαλαίου είναι μεγάλη, καλούνται οι κτηνοτρόφοι (κάτοχοι ιδιαίτερα προβάτων) να εφαρμόζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά σκευάσματα για να προφυλάξουν κατά το δυνατόν το ζωικό τους κεφάλαιο καθώς και να αποφεύγουν την έξοδο των ζώων τους για βοσκή τις απογευματινές-βραδινές ώρες που υπάρχει έντονη δραστηριότητα εντόμων.

 

Καθώς θεραπεία της νόσου δεν υπάρχει, τα παραπάνω είναι ζωτικής σημασίας για την προφύλαξη των υγιών ζώων και την αποφυγή της επέκτασης της νόσου στην εκτροφή που μπορεί να λάβει δραματικές διαστάσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση που κτηνοτρόφος διαπιστώσει συμπτώματα ύποπτα Καταρροϊκού πυρετού σε ζώα της εκμετάλλευσης του (πυρετός, κατάπτωση, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, σιαλόρροια, οίδημα κεφαλής και αλλοιώσεις στα χείλη) οφείλει να ενημερώσει το Κτηνιατρικό Γραφείο της περιοχής του έτσι ώστε να παρθούν δείγματα απ’ τα προσβεβλημένα ζώα και να διαπιστωθεί εργαστηριακά η νόσος.

 

Τέλος τονίζεται ακόμα μία φορά πως η νόσος, είναι αποκλειστικά ζωονόσος, και δεν προσβάλει τον άνθρωπο, ούτε μεταδίδεται σ’ αυτόν, είτε με επαφή με προσβεβλημένα ζώα, είτε με κατανάλωση ζωικών προϊόντων, συνεπώς δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία

                   

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Τμήμα Κτηνιατρικής Γρεβενών    2462353107

Κτηνιατρικό Γραφείο Δεσκάτης   2462031214

Δείτε ακόμα