Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επιτροπή Βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας στον Υπ. Εργασίας, για την συνταξιοδότηση των αγροτών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Σεπτεμβρίου  οι Βουλευτές της Ν.Δ. Τιμολέων Κοψαχείλης, Ιορδάνης Τζαμτζής και Παύλος Βογιατζής.
Αντικείμενο της συζήτησηςήταν οι προτάσεις, τις οποίες κατέθεσαν στον Υπουργό για την βελτίωση της Τροπολογίας  που έχει ήδη κατατεθεί και αφορά στη συνταξιοδότηση των αγροτών στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή με…

διαδοχική ασφάλιση και σε άλλα ταμεία.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν στον Υπουργό, ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με διαδοχική ασφάλιση συνολικά 40 ετών, με τελευταίο φορέα τον ΟΓΑ και τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.

Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις και εφόσον έχουν πληρώσει οι αγρότες από το 1988 τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να μπορούν να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης.

Ακόμη, πρότειναν να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών, στρατού και σπουδών και για τους αγρότες.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν ότι η σχετική Τροπολογία δικαιώνει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στον τρόπο συνταξιοδότησής τους.   

Υπενθυμίζεται ότι σχετική Ερώτηση για τη συνταξιοδότηση των αγροτών είχαν συνυπογράψει και καταθέσει συνολικά 31 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Τιμολέων Κοψαχείλης, στις 8 Ιουλίου 2014, ενώ αντίστοιχη Τροπολογία είχε κατατεθεί και τον περασμένο Απρίλιο.